Закрыть
Восстановите членство в Клубе!
Мы очень рады, что Вы решили вернуться в нашу клубную семью!
Чтобы восстановить свое членство в Клубе – воспользуйтесь формой авторизации: введите номер своей клубной карты и фамилию.
Важно! С восстановлением членства в Клубе Вы востанавливаете и все свои клубные привилегии.
Авторизация членов Клуба:
№ карты:
Фамилия:
Узнать номер своей клубной карты Вы
можете, позвонив в информационную службу
Клуба или получив помощь он-лайн..
Информационная служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Если Вы еще не были зарегистрированы в Книжном Клубе, но хотите присоединиться к клубной семье – перейдите по
этой ссылке!
УКР | РУС

Сергей Жадан

Сергей Жадан — «Месопотамія»
отрывок из книги
Сергей Жадан — «Anarchy in the Ukr»
отрывок из книги
Сергей Жадан — «ДНК»
отрывок из книги
Сергей Жадан — «Месопотамія»
отрывок из книги
Сергей Жадан

Сергей Жадан — украинский поэт, прозаик, эссеист, переводчик. Родился 23 августа 1974 г. в городе Старобельск Луганской области. В 1996 году закончил Харьковский национальный педагогический университет имени Сковороды. В 1996—1999 годах обучался в аспирантуре университета; кандидат филологических наук. С 2000 года — преподаватель кафедры украинской и мировой литературы ХНПУ. В 2004 году закончил преподавательскую деятельность.

Переводит поэзию с немецкого (в том числе Пауля Целана), английского (в том числе Чарльза Буковски), белорусского (в том числе Андрея Хадановича), русского (в том числе Кирилла Медведева, Данилу Давыдова) языков. Собственные тексты переводились на немецкий, английский, польский, сербский, хорватский, литовский, белорусский, русский и армянский языки.

В марте 2008 года роман Жадана «Anarchy in the UKR» в русском переводе вошел в «длинный список» российской литературной премии «Национальный бестселлер» (номинатором выступил российский писатель Дмитрий Горчев). Эта же книга в 2008 году вошла в шорт-лист и получила почётную грамоту конкурса «Книга года» на Московской международной книжной выставке-ярмарке.

В мае 2010 года журнал «GQ» вторично выдвинул Жадана на звание «Человек года» в номинации «Писатели» за книгу «Красный Элвис» (первое выдвижение произошло в 2008 году за «Anarchy in the UKR»). Критики называют Сергея Жадана одним из лучших литераторов из стран бывшего СССР, отмечают его умение быть своим как для простой, так и для образованной аудитории. Особую похвалу и поддержку получил его роман «Ворошиловград», который был назван манифестом целого поколения. В 2016 году Сергей Жадан был награжден престижной литературной премией Президента Украины «Украинская книга года» за сборник «Месопотамія». Писатель искренне поблагодарил главу государства за оказанную честь и сообщил, что денежное вознаграждение передаст на нужды детям: « … Ми з видавцями хочемо ще раз подякувати Вам за цю премію і передати її на потреби дитячих закладів Луганської області. Ми з друзями-волонтерами вже певний час допомагаємо дитячим садочкам та інтернатам на Луганщині, тож радо передамо і ці кошти дітям». 

Писатель живет и работает в Харькове. Регулярно выступает со своими произведениями в различных городах Украины и Западной Европы — в том числе в сопровождении украинских музыкантов (в частности, группы «Собаки в космосе»).

 

 

 

Книги этого автора
Інтернат

16 оценок

…Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути   Читать далее »
320
290 грн
Добавить в корзину
Вірші на зламі епох часто втрачають свою автономність і все більше нагадують щоденники. Що можна знайти в новому поетичному щоденнику Сергія Жадана?   Читать далее »
300
270 грн
Добавить в корзину
Герман повертається до містечка свого дитинства у степах Донбасу, щоб знайти зниклого брата і врятувати його бізнес. Проте реальність виявляється хиткою, майбутнє — невизначеним, а минуле викликає надто гостру ностальгію   Читать далее »
400
360 грн
Добавить в корзину
Увага! Продукція сексуального характеру або інша продукція з віковим обмеженням. Продаж неповнолітнім заборонено. Продаж відповідно до вікового обмеження.
Що робити, коли не довіряєш навіть найближчим рідним? Як вибиратися з пастки, до якої сам себе загнав? Кому можна розповісти про найважливіше, якщо мову зламано   Читать далее »
250
225 грн
Добавить в корзину
«Біг Мак» є книгою вибраних оповідань Сергія Жадана, написаних протягом 2002—2010 років. Збірка містить як тексти першої прозової книги автора «Біг Мак»   Читать далее »
350
315 грн
Добавить в корзину
Філософські відступи, фантастичні образи, вишукані метафори й специфічний гумор — тут є все, що так приваблює у творах Сергія Жадана. Історії Вавилона, переказані для тих, хто цікавиться питаннями любові і смерті   Читать далее »
350
315 грн
Добавить в корзину
Нова книжка віршів та перекладів Сергія Жадана. Вона містить 80 текстів: 60 віршів самого автора і 20 перекладів поезій Чеслава Мілоша. За словами Сергія Жадана, ця книжка про любов і ненависть   Читать далее »
250
225 грн
Добавить в корзину
«Антена» — 80 нових віршів, написаних автором упродовж останніх двох років   Читать далее »
400
360 грн
Добавить в корзину
Шістдесят віршів про пам’ять, що народжується з любові, та про вогонь, по якому лишається ніжність. Шістдесят спроб окреслити світло й розповісти про повітря над містом. Шістдесят уривків чужих розмов, шістдесят голосів   Читать далее »
400
360 грн
Добавить в корзину
Тамплієри

3 оценки

Збірка українського поета номер один! Це поетичний щоденник за 2015-й – першу половину 2016 року, у якому вміщено різні вірші – від публіцистичних до ліричних.   Читать далее »
250
225 грн
Добавить в корзину
Як нас формують ландшафти, як дерева додають нам вертикалі, а озера — глибини, як весняна зелень вчить нас оптимізму, а літні ріки — щедрості. Нехитре знання, що допомагає цінувати кожен почутий зранку голос.   Читать далее »
400
360 грн
Добавить в корзину
До книги вибраного Сергія Жадана — найпопулярнішого і найулюбленішого українського поета нової хвилі — увійшли найвідоміші вірші з усіх попередніх збірок, а також нові, ще не публіковані, поезії   Читать далее »
375
350 грн
Добавить в корзину
Із самого дитинства ми сприймаємо залізницю не лише як щось, пов’язане із транспортом, а як велику таємницю, що дозволяє вирушити в мандрівку, здолати відстань, долучитися до великого простору, здобути новий досвід. З мандрами й поїздками нерозривно зв’язані й любовні переживання, розлуки та зустрічі, перестук розбитих сердець чи ніжні й тремкі обійми на перонах.   Читать далее »
250
240 грн
Добавить в корзину
Поетична антологія «Поміж сирен» — свідчення великої війни, що мала нас знищити й обнулити українську культуру. Але всупереч усьому ми вистояли, а наша поезія звучить надпотужно і щиро, єрихонськими трубами руйнує мури, якими обгороджено душі, сягає сердець. Відкритих. Зболених. Чутливих.   Читать далее »
390 грн
Скоро снова продаже
«Гімн демократичної молоді» — шість ліричних історій про розвиток середнього бізнесу в умовах формування відкритого суспільства. Сюжет книги поєднує в собі ліричну оповідь із фаховими публіцистичними розвідками   Читать далее »
280
255 грн
Добавить в корзину
Як поет, Сергій Жадан більш-менш є ровесником української Незалежності. Відколи існує найновіша Україна, відтоді він і пише вірші, без тривалих відпусток і виразних криз, у середньому по два на місяць   Читать далее »
999
900 грн
Добавить в корзину