Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Генрі Гаґард

Генрі Гаґард — «Копи царя Соломона»
уривок з книги
Генрі Гаґард — «Люди тумана. Ожерелье странника. Желтый бог»
уривок з книги
Генрі Гаґард — «Дочь Монтесумы. Сердце Мира»
уривок з книги
Генрі Гаґард

Генрі Райдер Гаґард (22 червня 1856 Браденем — 14 травня 1925 Лондон) — англійський прозаїк, юрист та спеціаліст з агрономії і грунтознавства; класик світової пригодницької літератури, разом з Льюїсом Керроллом і Едгаром По вважається основоположником жанру фентезі.

Після закінчення адвокатури між 1875 і 1881 рр. жив у Південній Африці: був секретарем Генрі Булвера — губернатора провінції Наталь. У 1878 році став реєстратором Верховного суду в Трансваалі. Потім осів у Англії і займався сільським господарством та літературною працею. 

У 1884 році здав відповідний іспит і став практикуючим адвокатом. Втім, адвокатська практика Гаґарда не приваблювала — він бажав писати.

Гаґард написав кілька історичних, психологічних та фантастичних оповідань. Усі твори письменника вірізнялися багатою уявою, надзвичайною правдоподібністю та масштабністю оповіді. У нагороду за праці він був зведений у лицарі (1912).

Всесвітню популярність Гаґарду принесли романи про пригоди в Південній Африці, в яких істотну роль грає фантастичний елемент; постійна закоханість автора у загублені світи, руїни стародавніх загадкових цивілізацій, архаїчні культи безсмертя та перевтіленням душ. Це зробило письменника (в очах багатьох критиків) одним з безумовних предтеч сучасної фантастики в її пригодницькій різновидності. Популярний герой Гаґарда, білий мисливець і шукач пригод — Аллан Квотермейн, є центральним персонажем багатьох книжок.