Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Хеммонд Іннес

Хеммонд Іннес — «Корабль-призрак»
уривок з книги
Хеммонд Іннес — «Затерянные во льдах. Роковая экспедиция»
уривок з книги
Хеммонд Іннес — «Исчезнувший фрегат»
уривок з книги
Хеммонд Іннес

Ральф Хеммонд Іннес (15 липня 1913 — 10 червня 1998 ) — англійський письменник, який написав більше тридцяти романів, а також книжок для дітей та мандрівників.

Іннес народився в Хоршамі в графстві Суссекс, і здобув освіту в Кренбрукській школі в Кенті. У 1931 році він став працювати журналістом у газеті Financial Times (яка тоді називалася Financial News). Його перший роман The Doppelganger був виданий у 1937 році. У тому ж році письменник одружився на письменниці та актрисі Дороті Мері Ленг.

Під час Другої Світової Війни він служив у Королівській Артилерії, отримав звання майора. У цей період було опубліковано безліч його книжок, таких як Wreckers Must Breathe (1940), The Trojan Horse ( 1941 )таі Attack Alarm (1941). Сюжет грунтувався на особистому досвіді письменника, який під час битви за Британію збивав ворожі літаки за допомогою ППО-установки.

Демобілізувавшись у 1946 році, Іннес повністю присвятив себе написанню книжок, які принесли йому славу. Його романи завжди відрізнялися увагою до деталей. Він став регулярно писати нові книжкии, присвячуючи шість місяців на рік подорожам та дослідженням, а наступні шість — роботі над романами. Любов Іннеса до моря та його досвід моряка відбилися на багатьох творах. Разом з дружиною він плавав на своїх яхтах Triune of Troy та Mary Deare.

У 1960-х роках працездатність письменника знизилася, але він продовжував створювати нові твори, зацікавившись екологічними проблемами. Хеммонд Іннес писав аж до самої смерті. Його останній роман називається Delta Connection (1996).

На відміну від більшості інших трилерів, персонажі Іннеса не є «героями» у прямому сенсі цього слова, це звичайні люди, які потрапили у складні ситуації. Часто вони потрапляють у місце, де складно вижити (Арктику, відкрите море, пустелі), або ж випадково стають учасниками якогось військового конфлікту або змови. Найчастіше головний герой може покладатися лише на свій розум і задовольнятися обмеженою кількістю ресурсів.

Чотири ранніх романа Іннеса були екранізовані: фільм Snowbound (1948) був знятий по книзі The Lonely Skier (1947), Hell Below Zero (1954) по The White South (1949), Campbell`s Kingdom (1957) за однойменною книгою. Його роман Golden Soak (1973) був взятий за основу для серіалу. Роман «Корабль-призрак» (1956) також був екранізований, головну роль у фільмі зіграв Гарі Купер.