Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Альтен Стів

Альтен Стів

Стів Альтен (нар. 21 серпня 1959 року, Філадельфія) — американський письменник-фантаст, володар ступеня бакалавра Державного Університету Пенсільванії, ступеня магістра зі спортивної медицини Делаверського Університету і докторського ступеня зі спортивного адміністрування Університету міста Темпл. 

Після закінчення навчання Стів кілька років був приватним підприємцем, після чого переїхав до Флориди зі своєю родиною, яка складається з 5 чоловік. Незадоволений своєю новою роботою, він вирішив написати роман, про який розмірковував довгі роки. Стів Альтен працював вдень і ввечері, тому мав змогу писати лише з 10 вечора і до 3 ночі, а також на вихідних. Вісім місяців по тому він завершив роботу над рукописом, який потім отримав назву Meg: A Novel of Deep Terror. Книжка стала бестселером за версією New York Times, по ній планували зняти фільм, але через реорганізацію студії так і не зняли. На сьогоднішній день по всьому світу продано більше мільйона примірників цієї книги. 

Потім Стів почав роботу над трилогією, головною темою якої було пророцтво, зафіксоване в стародавньому календарі майя: «Завещание майя», «Воскрешение майя» і «Послание майя». В основі своїх сюжетів Стів використовує точні наукові дані. 

Цікаві факти про письменника

— В усіх творах Стіва Альтена присутній чорний гумор. Так, наприклад, в одній з книжок він своєрідно мститься літературному критику, зробивши його жертвою акули. 

— У Стіва, як автора, є дві мети. Перша: він хоче удосконалювати талант оповідача. Друга: для нього важливо підтримувати зв’язок із своїми читачами. Стів читає і відповідає на усі електронні листи, які йому надходять. Він навіть використовує в своїх книгах імена і описи деяких своїх шанувальників, які просять його про це. 

Уривок з інтерв'ю зі Стівом Альтеном

Що Вам подобалося читати під час дорослішання? 
— Книги про Джеймса Бонда, Дракулу і, звичайно ж, про акул. 

Хотілося б поговорити про Вашу трилогію. Що надихнуло Вас на її створення?
— Все почалося з запитання «А що, якщо?..» Що, якщо астероїд, що впав на Землю 65 мільйонів років тому, не був астероїдом? Що, якщо це було щось інше? Займаючись пошуком інформації про астероїд, я прийшов до півострова Юкатан і культурі майя, а потім і до календаря з його знаменитим пророцтвом. Саме тоді я зрозумів, що мій сюжет готовий. Мені знадобилося 3 роки, щоб викласти його на папері. 

Що найбільше Вас вразило під час пошуків інформації? Наскільки достовірні факти, згадані в книжках? Про календар майя, піраміди і цивілізацію ольмеків?
— Усі факти про календар і культурі майя є достовірними. Страшно, правда? 

У своїх книгах ви часто згадуєте наукові факти, які є маловідомими або маловивченими. Як ви вважаєте, чому в деяких випадках відмовляються продовжувати дослідження незвичайних археологічних та історичних знахідок? Чи зможемо ми в майбутньому зробити відкриття, які змінять деякі наші переконання? 
— Люди за своєю природою хочуть приймати лише те, що піддається їх нікчемному розуму. Я використовую слово «нікчемний» тому, що люди, як істоти розумні, існують лише 10 тис. років — і це максимум! А вік Землі — 4 мільярди років. 

Ваші книжки містять дивовижну кількість цікавих фактів, пов’язаних із геологією, древніми культурами, доісторичними істотами...Як ви збираєте необхідну інформацію? Вам подобається займатися цим чи просто доводиться? 
— Мені це подобається. Ця інформація є запорукою успіху. Вона виділяє кожну розповідь. І хоча пошук інформації займає багато часу, я знаю, що мої читачі цінують мою точність в деталях. Коли я писав першу книжку, у мене не було комп’ютера, і я змушений був ходити в місцеву бібліотеку. Тепер у мене, звичайно ж, є доступ до Інтернету, який є головним знаряддям праці. Крім цього, я також дивлюся безліч передач по каналах Discovery Channel, History Channel і Learning Channel, виписую журнали Discovery and Scientific American і (що найкраще!) спілкуюся зі своїми читачами, які є в деяких випадках незамінними джерелами інформації.