Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Андреас Вінкельман

Андреас Вінкельман - «Слепой инстинкт»
уривок з книги
Андреас Вінкельман


Автобіографія

Ви бажаєте дізнатися щось про автора? Про мене? Ви впевнені, що це того варто? Адже головне - це історії, а не оповідач. Якщо ви прочитали одну з моїх книг, можливо навіть провели за нею пару захоплюючих годин, і я зміг нагнати на вас страху, тоді моя частина роботи зроблена. Але добре, раз Ви вже тут, я не буду Вас розчаровувати і розповім пару фактів про мене, незважаючи на страх, нагнати на Вас смертельну нудьгу. (Звичайно ж, я надзвичайно цікава людина, події мого життя стоять написання окремої книги, але скромність завжди викликає більше симпатії, сказав мені мій PR-консультант).

Я народився посеред холоднечі і крижаного вітру одного з декабрськіх днів 1968 року в невеликому селі. Коли повитуха в перший раз побачила мої темні очі, вона злякалася до смерті. Тому вона зав'язала зі своєю професією і стала місіонеркою серед льодовиків Центральної Патагонії. Далі я б з радістю розповів Вам про те, що вже мій перший шкільний вчитель зауважив видатний талант свого учня і відразу ж відправив мене в школу письменників. Але все було зовсім по-іншому. Ніхто не хвалив мене і не заохочував мої творчі спроби, ні вдома, ні в школі. Всі лише з нерозумінням качали головами, коли бачили, які книги я читаю, і пізніше, коли я заявив про своє бажання стати письменником. Значна частина моєї бібліотеки (гаразд, зізнаюся, це були звичайні бульварні романи) до цих пір знаходяться у різних вчителів, які забирали у мене мої книги, коли я намагався з допомогою читання пережити їх нудні уроки. У цьому місці я хочу сказати їм: велике спасибі за додаткову мотивацію!

З 1993 року я одружений на єдиній з усіх жінок, яка коли-небудь викликала в мені таке бажання. Саме їй я зобов'язаний тим, що зміг пройти початок довгого і болісного шляху, що завершився першими публікаціями. І вона, і я впевнені, що ми разом пройдемо цей шлях до кінця - ми просто змушені зробити це, тому що вже встигли дізнатися один про одного занадто багато похмурих, зловісних таємниць ...

У 1994 році народилася наша дочка. До нещастя, вона успадкувала характер свого батька. Вся наша сім'я живе в старому будинку страхітливого вигляду, розташованому на краю лісу під Бременом. Тихими ясними ночами ми чуємо приглушені голоси, які долинають до нас з розташованого поруч кладовища.

Протягом свого життя я встиг поміняти кілька місць роботи. Я був інструктором в армії, учителем фізкультури, фахівцем в області страхування, таксистом. У цей період життя я зробив ще кілька безуспішних починань в різних професійних сферах, але вони не варті окремої згадки. По правді кажучи, я постійно збігав від однієї роботи до іншої, не втрачаючи надії на те, що моя письменницька діяльність позбавить мене від необхідності ходити на роботу. Адже саме літературна творчість було моїм покликанням, моєю пристрастю!

Крім того, я страшенно люблю подорожувати. Якщо Ви розсікаєте по річках і озерах на каяку, пробираєтеся крізь ліси з рюкзаком і наметом, піднімаєтесь по гірських схилах серед захоплюючих дух доломітів і підкорюєте 4000-метрові вершини Альп, Ви запросто можете зустріти мене під час одного зі своїх походів. Я буду радий такій зустрічі! Увечері біля вогнища, серед просторів дикої природи, коли за спиною лунають крики сови, саме час ділитися історіями,що заморожують кров, чи не так?

Це факти. Нічого особливого, так? Звичайно ж, таємниці, які ховаються за фактами, завжди набагато цікавіше. Всі ці таємниці я не можу Вам розповісти, інакше виникне небезпека того, що я стану дуже самотньою людиною, але парочкою секретів я з Вами поділюся. Адже той, хто наважився зайти так далеко, як Ви, повинен мати право на хвилинку заглянути в пекло.

Почнемо з письменницької діяльності

Як комусь з наполовину здоровою людською свідомістю приходить в голову ідея написати трилер? Як взагалі людям приходить в голову ідея написати що-небудь?

Не знаю, як з цим йде справа у інших письменників, але у мене велику роль в цьому процесі зіграла самотність. Людині, яка володіє таким же пригнічуючим характером і чорним гумором, як я, тяжко завести друзів і він проводить більшість часу наодинці. Наодинці з книгами! У ніжному віці восьми років я прочитав свій перший фільм жахів - і відразу ж підсів на них! Який надзвичайний і лякаючий світ ховається за покровом реальності! З тих пір я читав все, що потрапляло мені в руки і що іншим не вдалося у мене відібрати. Стівен Кінг став супутником моєї юності, його надзвичайно реалістичні герої мого віку - моїми кращими друзями.

Пізніше, коли мені було близько чотирнадцяти років, я і сам почав писати. Спочатку від руки під гучну музику на картатих сторінках зошитів з математики, пізніше на механічній друкарській машинці під гучну музику і вже на нормальному папері. Я крав матеріал у кого тільки міг, і мене, напевно, стратили б за плагіат, якби хтось побачив тоді мою творчість, але я відчував великим письменником і знав: це сенс мого життя!

Якби хтось сказав мені, що моє життя, принаймні, протягом наступних дванадцяти років, буде виглядати зовсім по-іншому, я думаю, що засунув би друкарську машинку під ліжко і пішов би грати з іншими дітьми у футбол. Або задивлятися на дівчат. Загалом, зайнявся б чимось нормальним.

Але ніхто не попередив мене про це, і тому я продовжував писати. І, вірите чи ні, сьогодні я вже майже забув про ті темні роки, які не мали нічого спільного з моїм письменством, але мені добре запам'яталися ті короткі епізоди, коли мені здавалося, що я всього досягну. Ці короткі проблиски надії давали мені достатньо сил і імпульсів, щоб я зміг протриматися. Якщо хтось хоче отримати від мене пораду, то ось вона: починайте, ігноруйте дурні зауваження, продовжуйте займатися своєю справою, з посмішкою відсувайте свої невдачі в сторону, продовжуйте займатися своєю справою, знайдіть собі партнера, який буде з Вами заодно, продовжуйте ... і коли-небудь Ви зі своїм умінням опинитеся в потрібний час в потрібному місці.

... І знайдіть собі агента, з ним все стане набагато простіше!

Твори Андреаса Вінкельмана:
(2007) Der Gesang des Scherenschleifers 
(2009) Tief im Wald und unter der Erde
(2010) Hänschen klein
(2011) Blinder Instinkt («Слепой инстинкт»)
(2011) Bleicher Tod