Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Анн Голон

Анн Голон - Анжелика - Маркиза Ангелов - уривок з роману
Анн Голон — «Анжелика. Том 2. Тулузская свадьба»
уривок з книги
Анн Голон - Анжелика. Королевские празднества
Уривок із роману
Анн Голон - Анжелика. Мученик Нотр-Дама
Уривок з роману
Анн Голон - Анжелика. Тени и свет Парижа
Уривок з роману
Анн Голон

Анн Голон (Anne Golon, 1921). Справжнє ім'я — Сімона Шанже. Народилася в Тулоні в сім`ї морського офіцера. У шість років написала свою першу розповідь, а у вісімнадцять років опублікувала свою першу книгу «В країні за очима».  Премія за юнацький роман «Патруль безневинного святого» дозволила їй виїхати до Африки, де вона зустріла свого майбутнього чоловіка Всеволода Голубінова.

СІмейне життя склалося щасливо, як і творчий союз - підтвердженням чому служать тринадцять книг про Анжеліку, що стали інтернаціональними бестселерами. Відправивши до 1953 р. у видавництво свою першу книгу про Анжеліку, Анн Голон отримала категоричну відповідь: «Читач повинен вірити, що до написання книги причетний чоловік. Його ім'я виглядатиме серйозніше». У результаті у Франції роман був опублікований під іменами Анн і Сержа Голон.

З того часу ім'я чоловіка Анн супроводжувало всі книги, написані про Анжеліку, тоді як Серж тільки допомагав дружині розшукувати потрібні історичні документи. Все життя йому не по своїй волі доводилося ділити славу з дружиною. Журналісти закидали його проханнями про інтерв'ю, а він лише скромно відповідав: «Поспілкуйтесь краще з Анн. Вона письменниця». Літературне агентство, якому Анн продала права на «Анжеліку», користувалася ними, як своїми власними.

Видавці, що думали лише про комерційну вигоду, дозволяли собі змінювати та різати тексти без згоди автора. Агент ігнорував прохання Анн Голон попереджати про правки і нійяк не погоджувався замінити зображення на обкладинці на глибший образ героїні.

Поки автор намагалася вести безглузду боротьбу з літагентством, Європу просто захлеснула хвиля «анжелікоманії»: лише за перші два тижні продажу в Германії «Анжеліка» розлетілася двохмільйонним накладом. А Анн Голон навіть не підозрювала про це. Не дивлячись на божевільний успіх твору, вона отримала мізерний гонорар. Виявилось, що книги друкувалися без дотримання авторського права (начебто Голон померла півстоліття назад).

Аналогічна ситуація склалася і в Росії. Досить навести такий приклад: лише у 1991 році було незаконно продано близько 20 мільйонів книг, які не принесли письменниці зі світовим ім'ям ані копійки.

Допомогти матері з'ясувати достеменне положенням справ по питаннях порушення авторського права взялася дочка письменниці Надін. У 1991 р. від імені Анн Голон вона порушила справу проти літагентства. У грудні 2004 р. Анн Голон виграла процес – тепер права на «Анжеліку» належать лише їй. Друзі допомогли Анн і Надін створити своє власне літагентство, яке зараз займається всіма правами на всесвітньо відому серію, бореться з літературним піратством і на законних підставах будує стосунки з новими партнерами.

Все життя письменниця мріяла відновити справедливість і познайомити читачів з дійсною історією Анжеліки. Нещодавно Анн закінчила роботу над оновленою версією книг про Анжеліку, а зараз плідно працює над двома книгами про нові пригоди своєї героїні. Щодня в історії Анжеліки з'являються декілька нових сторінок. «Це моя киснева маска», — так говорить письменниця про свою улюблену справу. Вона із захватом працює над новими пригодами героїні, що стала кумиром мільйонів читачів по всьому світу.