Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Джон Диксон Карр

Джон Диксон Карр — «Расследования доктора Гидеона Фелла. Первая улика»
уривок з книги
Джон Диксон Карр
Джон Диксон Карр (30 листопада 1906 - 27 лютого 1977) — американський письменник, автор детективних романів. Народився в Юніонтауні, Пенсильванія, в родині юриста. У коледжі був редактором журналу, де друкував і свої розповіді. Під час навчання в Сорбонні, Карр написав перший детектив «Бродящее по ночам» (It Walks By Night, 1930), головний герой якого — паризький поліцейський Анрі Бенколін — став одним з його серійних героїв.

Під час морської подорожі Джон познайомився з англійкою Кларіс Клевіс, на якій одружився у 1931 році, після чого оселився в Англії. Вибір Англії у якості місця проживання, а також захоплення Конан Дойлем і Честертоном сформували творчу манеру Карра.

Роман «Ведьмино логово» (Hag’s Nook, 1933) представив читачам самого знаменитого героя Карра — професора-лексикографа доктора Гідеона Фелла. Наступного року письменник став працювати ще над однією серією з головним героєм Генрі Меррівелом. Романи цієї серії публікувалися під псевдонімом Картер Диксон. У 1936 році Карр вступив до Детективного клубу. Після війни Карр на кілька років виїхав до США, потім повернувся до Англії.

У 60-ті письменник жив у Марокко, потім знову в США. В останні роки мав серйозні проблеми зі здоров’ям — у нього виявили рак легенів. 27 лютого 1977 року письменник помер.

Джон Диксон Карр плідно працював у різних напрямках детективного жанру. Це і біографія Конан Дойла, і написана разом із сином письменника серія нових пригод Шерлока Холмса, історичні детективи з реально існуючими персонажами. Ряд творів письменника важко вмістити в рамки певного напряму — у них взагалі немає аналогів.