Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Дебора Гаркнесс

Дебора Гаркнесс - «Сповідь відьом»
Уривок з роману
Дебора Гаркнесс — «Сповідь відьом. Тінь ночі»
уривок з книги
Дебора Гаркнесс

Дебора Гаркнесс – професор історії в Південнокаліфорнійському університеті; член програми Фулбрайта, Гугенхайма та Національного гуманітарного центру. Її остання наукова робота – The Jewel House: Elizabethan London and the Scientific Revolution. Вона також веде успішний блог з питань виноробства: goodwineundertwenty.blogspot.com.

Дебора Гаркнесс вчилася у Mt. Holyoke College, Північно-західному університеті й університеті Каліфорнії, де захистила дисертацію, потім викладала в Colgate University і в університеті Каліфорнії. Зараз веде курс історії в Південнокаліфорнійському університеті; володар History of Science sосіеtу`s Pfizer Award, а також Derek Price Prize, North American Conference on British Studies` John Ben Snow Prize.

«Сповідь відьом» – дебютний роман Дебори Гаркнесс. Це перша книга трилогії All Souls. Книга готується до видання в 32 країнах світу.

Авторка про книгу

Ідея створення роману виникла з питання: якби існували вампіри, чим би вони займалися в житті? Вони були б або вченими, або міжнародними фінансистами – так я вирішила, адже ці два роду діяльності вимагають тривалого планування та аналізу. Потім я почала уявляти собі світ вампірів: їх друзів, сім`ї, ворогів. Так народився сюжет книги «Сповідь відьом», що включає в себе 4 види нечисті з численними таємницями. Від самого початку я знала, що відьми будуть цікавитися силою традицій і демони будуть креативними геніями, якими ми захоплюємося, але не розуміємо.

Для створення образу Діани Бішоп я звернулася до свого власного життєвого досвіду. Як і Діана, я була зачарована взаємозв`язком науки та магії. Закінчивши роботу над дисертацією, я також виявила в бібліотеці втрачений рукопис. До того часу я вже придумала багато аспектів сюжету своєї майбутньої книги: обов`язково буде 4 роду нечисті, втрачена книга й таємниця. Побачивши напис на знайденому мною втраченому рукопису, Ashmole 782, я зрозуміла, що це ідеальний варіант для розповіді, і сюжет книги продовжував формуватися у мене в голові.

Я завжди уявляла собі книгу як трилогію. Почавши писати, я відразу ж написала закінчення третьої книги. Коли знаєш, до чого йде сюжет, легше зосередитися. Але я завжди дивуюся появі несподіваних персонажів у міру розвитку сюжету. Однак загальний план книги зберігся в первісному вигляді, додалися лише деякі події, пов`язані з подорожжю Діани та Метью.

Мене як історика здивувало те, що всі вампіри в літературі дуже юні – їм двісті років максимум. Мені здалося, що дар (або прокляття?) довгожительства відносно мало досліджений в літературі. Від самого початку я знала, що хочу, щоб мій вампір був дійсно старим і пережив безліч історичних періодів і подій.

Під час написання книги я зробила цікаве спостереження: створюючи вигаданий сюжет, неминуче звертаєшся до різноманітних аспектів свого життєвого досвіду. Я, наприклад, колись хотіла стати актрисою, кілька років виступала в змаганнях з веслування в Оксфорді, поки працювала над дисертацією. У мене є старий будинок в Нью-Йорку; я захоплююся верховою їздою і, як любитель вина, веду блог, який публікує статті в Інтернеті та пресі. До речі, у вампірів розкішні винні льохи...