Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Іван Гончаров

Іван Гончаров

Гончаров Іван Олександрович (1812-1891 рр..) — письменник. Народився 18 червня 1812 р. в Симбірську (зараз Ульяновськ) в купецькій родині. Навчався в Московському комерційному училищі (1822-1830 рр..). У 1834 р. закінчив словесне відділення Московського університету.

У 30-х рр.. XIX в. зблизився з родиною художника М. А. Майкова. У альманахах, що складалися у Майкова («Подснежник» та «Лунные ночи»), Гончаров розмістив анонімно свої перші вірші.

У 1847 р. він опублікував роман «Обыкновенная история» — про російське життя і російський характер. Два інших його знаменитих романа на ту ж тему — «Обломов» та «Обрыв» — опубліковані відповідно в 1859 і 1869 рр.. У трилогії Гончарова простежуються паралелі між героями.

Письменник цінує підприємців, тверезих ділових людей, але серце його все ж віддано романтичним представникам патріархально-садибного дворянського побуту.

Чудові у Гончарова жіночі образи, саме героїням його романів властиві моральна сила, енергія, розум. Лизавета Олександрівна («Обыкновенная история»), Ольга («Обломов») та Віра («Обрыв») немов пробний камінь для героїв, і цієї «проби», цього іспиту ні Адуєв, ні Обломов, ні Райський не витримують.

У 1852-1854 рр.. Гончаров брав участь в якості секретаря адмірала Є. В. Путятіна в експедиції на військовому фрегаті «Паллада». Враження від подорожі письменник виклав у циклі нарисів «Фрегат" Паллада "» (1858 р.), в яких описані природа, побут, звичаї та психологія народів Європи і Азії.

З 1856 р. Гончаров служив цензором, потім головним редактором офіціозної газети «Северная почта» та членом ради у справах друку.

В останні роки життя він написав нариси «Слуги старого века», «Превратность судьбы», оповідання «Литературный вечер»», критичні статті (найвідоміша — «Мильон терзаний», присвячена комедії А С. Грибоєдова «Горе от ума»).

Помер письменник 27 вересня 1891 у Санкт-Петербурзі.