Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Максим Горький

Максим Горький

Горький Максим (справжнє ім’я Олексій Максимович Пєшков), (1868-1936) — російський письменник, публіцист, громадський діяч.

Народився в Нижньому Новгороді, в родині столяра-червонодеревника. Рано втратив батька, провів дитинство в будинку діда — власника фарбувальної майстерні.

Бідував, змінив безліч професій. Намагався вступити до Казанського університету. Включився в революційний рух і почав займатися просвітницькою діяльністю.

У літературу йому допоміг увійти В.Г. Короленка. У 1892 р.  Горький вперше виступив у пресі з розповіддю «Макар Чудра». З цього моменту почав систематично займатися літературною працею. Великий резонанс мав збірник «Очерки и рассказы». У романі «Мать» співчутливо показав наростання революційного руху в Росії. У п’єсі «На дне» поставив питання про свободу і призначення людини.

Багато творів письменника ставали літературною сенсацією: автобіографічний триптих «Детство», «В людях», «Мои университети»; п’єса «Егор Булычов и другиеі», незавершений роман-епопея «Жизнь Клима Самгина».

За кордоном (1921-1931) і після повернення до Росії Горький мав великий вплив на формування ідейно-естетичних принципів радянської літератури, в тому числі теорії соціалістичного реалізму.