Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Гаррі Максвелл Гаррісон

Гаррі Максвелл Гаррісон
Гарі Максвелл Гаррісон (12 березня 1925 — 15 серпня 2012) — відомий американський письменник-фантаст, редактор галузевих періодичних видань та антологій, художник-ілюстратор (замолоду) і активний учасник різноманітних національних та світових заходів, покликаних популяризувати фантастичну літературу.

Відомий, у першу чергу, завдяки кільком циклами романів науково-фантастичного («Світ смерті»), гумористично-фантастичного («Білл — герой Галактики», «Сталевий щур») циклів, а також роману «Посуньтеся! Посуньтеся!», що став основою для відзначеного критикою кінофільму «Зелений Сойлент» (1973).

Гаррі Гаррісон народився 1925 року, і на свій вісімнадцятий день народження був призваний до війська. Друга світова війна наділила його ненавистю до всього військового, що проявилося в такому сатиричному романі як «Білл — герой галактики». Чимало його ранніх оповідань з’являлися в часопису Джона Кемпбелла «Естаундінґ» і часто відображали його інтерес до питань охорони довкілля та мирного розв'язання конфліктів.
З 1946-го до 1948-го року Гаррі проходив навчання в школі карикатуристів і брав уроки живопису. Пізніше пробував себе на ниві художника і редактора, малював карикатури і ілюстрації, писав відгуки та рецензії. Але літературно-фантастична спрямованість його таланту взяла гору і з 1956-го року він стає професійним літератором. Гаррісон був завзятим мандрівником, разом з родиною він побував більш ніж в 50-ти країнах, подовгу жив в Мексиці, Англії, Італії, Данії та інших країнах Європи. В останні роки Гаррі осів в Ірландії, недалеко від Дубліна. Після смерті дружини здоров'я нашого героя погіршився, і він перебрався в будинок для людей похилого віку біля міста Льюїс.
Першою книжкової публікацією Гаррі Гаррісона був роман «Світ смерті» (Deathworld 1960), який в наступні роки було продовжено в трилогію героя Язона дин Альта. Більш успішним був вихід десятитомного циклу про «сталевого щура» Джиммі ді Гризе, який вперше з'явився в романі «Агенти в космосі».

Твори Гаррі Гаррісона відзначаються гуманістичною, антирасистською та антимілітаристською спрямованістю, сюжетною винахідливістю із відчутною гумористичною та сатиричною складовими.