Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Джон Твелф Хоукс

Джон Твелф Хоукс - Мандрівник
Уривок з роману
Джон Твелф Хоукс - «Темна ріка»
Уривок із тексту
Джон Твелф Хоукс

Він називає себе Джон Твелф Хоукс. Але це не справжнє його ім`я. У нього немає ні кредитних карт, ні посвідчення водія, нічого, що могло б допомогти уряду або будь-кому в його пошуках. Будь-які спроби розшукати його або зв`язатися - Джон сприймає як порушення меж його особистого життя!

Цей чоловік (а може бути й жінка?) дуже загадкова людина. Його агент, Джейсон Кауфман, стверджує, що швидше за все, він – чоловік. Джейсон наголдошує, що розмовляють вони украй рідко і швидше за все Твелф Хоукс використовує супутниковий телефон, оскільки такий телефон практично неможливо вичислити.

До того ж, при розмові, він часто змінює голос. Судячи з усього, йому більше 30 років, можливо десь 40-50. Згідно інформації його агента, Твелф живе в Нью Йорку, Лос Анжелесі, Лондоні. Хоча його агент ніколи не бачив його особисто. У нього немає телевізора, він любить вино і водить машину, що має вік 15 років. Всі ці дрібниці вдалося витягнути Джейсону Кауфману з розмов з автором.

Твелф не проводить зустрічей, не бере участь в  інтерв`ю, не спілкується з читачами. Видавництво «Double day» стверджує, що це не просто якісь забаганки автора або піар: «Твелф дуже цінує особистий простір так само, як і його герої. І все це для нього не жарти...»

«Мандрівник... The Traveller...»

Дякувати Богу, „Мандрівник” Джона Твела Хоукса абсолютно не схожа на «Код да Вінчі» Дена Брауна, незважаючи на обіцянки видавців та гучну рекламну кампанію, що передувала виходу книжки на Заході. Можливо, видавці книжку взагалі не читали, тим більше, що вони стверджують, начебто ніколи не бачили автора й спілкуються з ним тільки по Інтернет і супутниковий телефон. Ах, ця всемогутня Мережа! Навіть той, хто намагається жити поза Системою - не в силах обійтися без її послуг.

Отже, Джон Твелв Хоукс і його книга, що запросто може стати основою сценарію для наступного фільму Квентіна Тарантіно або, радше, братів Вачовські (Wachowski), режисерів знаменитої «Матриці». Величезна електронна павутина, що охопила вже майже весь світ своїми приладами спостереження, звичайні громадяни, які ні про що підозрюють, і – Ті, Хто Знає. Мандрівники, що володіють умінням подорожувати іншими світами, Арлекіни – воїни, майстри бойових мистецтв, які їх захищають від Системи і її найманців. Організація, що персоніфікує систему, «Табула», вважає, що свобода не несе людям нічого крім горя. Свіжа думка, еге ж?

Так, непоганий сюжет для книжки, модний, захопливий. Добре вигадано, що й говорити. Але чи дійсно вигадано?

В інтерв'ю, яке гоукс таки дав видавництву «Рендомхауз», письменник стверджував: «Там (у книзі) все правда – заснована на роках досліджень. Повідомлення електронної пошти скануються програмою за назвою “Карнівор” (“Carnivore”), а програми камер спостереження використовують алгоритми, що дозволяють миттєво вас пізнати. Деякі факти в “The Traveler”, наприклад опис нової програми “обчислювальної імунології”, розробленої Королівською Поштою Великобританії, ніколи не описувалися в жодній книжці».

Ще один роман про таємну війну, яка йде поруч із нами століттями й про яку більшість із нас не підозрює...

Ще одна історія про людей, що живуть поза Системою...

Можливо, для всіх нас прийшов час істини?