Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Джоржетт Хейєр

Джоржетт Хейєр
Джоржетт Хейєр — англійська письменниця; автор детективних та історичних любовних романів. Вважається засновницею жанру «роман про кохання епохи Регентства». Народилася 16 серпня 1902 року в Уїмблдоні, Лондон. Вона була старшою з трьох дітей.

Її батько, Джордж Хейєр, приголомшений уявою дочки, порадив їй підготувати свої твори до друку, і в 1921 році, коли Джоржетт було лише 19, вони були видані. Вона продовжувала писати, а в 1925 році вийшла заміж за Рональда Руж’є, інженера гірничодобувної промисловості. Після помірного успіху кількох її перших книжок раптовий успіх роману These Old Shades у 1926 році приніс їй стабільне джерело прибутку, якого вона потребувала. Незадовго до її весілля помер батько, а наймолодшому з братів була потрібна матеріальна підтримка для оплати навчання.

З часом популярність Хейєр невпинно зростала. Найуспішніші книжки письменниці — історичні любовні романи про епоху Регентства, періоду, який з часом став її візитною карткою. Хейєр ретельну вивчала побут цієї епохи: її хвалили за акуратне відображення усіх дрібниць соціального коду, етикету, моди, кулінарії, а також акуратність у мові.

Її твори вплинули на безліч другорядних письменників. Крім того, Хейєр написала досить багато детективів. Це були класичні англійські детективи, де дія відбувалася у вищих шарах суспільства. Романи Джоржетт Хейєр критики порівнювали з творчістю «королеви детектива» Агатою Крісті. Вони якщо й поступалися в заплутаності сюжету, то перевершували розробленістю характерів та точністю психологічного малюнка. Майже завжди крім суто детективної лінії в романі була присутня і любовна.