Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Мішши Юхма

Мішши Юхма

Мішши Юхма (Юхма Михайло Миколайович) (нар. 10 квітня 1936 р.)  — народний письменник Чувашії, академік, відомий чуваський письменник, історик, поет, драматург, автор більше ста книг.

Народився в селі Сугути Батиревського району Чувашії. Відомий як автор багатьох талановитих історичних романів і повістей, збірок легенд і розповідей, нарисів, драматичних і поетичних книг; глибоких досліджень по стародавній і середньовічній історії, також по фольклору і міфології чуваського народу. 

Твори М. Юхми відомі і за кордоном, вони перекладені більше ніж на сто мов світу. Мішши Юхма вдало працює і в жанрі драматургії. На сценах театрів багатьох країн світу (Азербайджану, Литви, України, Казахстану, Австрії, Кореї) поставлені близько тридцяти його п'єс, зокрема такі як «В ніч повного місяця», «Фундамент», «Пір'я білого лебедя», «Солом'яний хлопчик», «Тісто-богатир», «Чоловік і дружина — одна сатана», «Як потрапити в рай», «Сльози богів». По його творах створені опери і балети, які поставлені на сценах багатьох театрів.

На слова Мішши Юхми складені сотні пісень, які полюбляє народ. Мішши Юхма веде величезну суспільну роботу. За нариси і публіцистичні виступи Мішши Юхма в 1990 році удостоєний премії Союзу письменників СРСР ім. М. З. Шагинян.

М.Юхма удостоєний Міжнародної літературної премії ім. Олександра Фадєєва. М.Юхма також лауреат Міжнародних літературних премій ім. К.Симонова, ім. В.Пикуля. М. Юхма за особливі заслуги у вихованні молодого покоління і суспільну діяльність нагороджений знаком «Герб Чуваського Державного університету». За заслуги в розвитку демократичного діалогу в області культури і літератури між народами Росії і Німеччини він удостоєний німецької премії «Новобудова». М.Юхма — лауреат вищої нагороди Туреччини «За заслуги перед тюркським світом». За успіхи в розвитку дитячої літератури М.Юхма удостоєний Міжнародної премії-диплома ім. Андерсона. А за видатні успіхи в творчій і науковій діяльності удостоєний Міжнародної премії і Золотої медалі ООН.