Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Жюльєтта Бенцоні

Жюльєтта Бенцоні

Жюльєтта Бенцоні (уроджена Андре-Маргарита-Жюльєтта Манжу) — французька письменниця, яка працює в жанрі історичного і любовного роману. Народилася 30 жовтня 1920 року у Франції, в Парижі на проспекті Бурдонне, в родині промисловця лотаринзького походження на ім'я Шарль-Юбер Манжу і уродженки Шампані з ельзаські і швейцарським корінням на ім'я Марія-Сюзанна Арно. З дитинства була прихильницею творчості А. Дюма-батька. В дитинстві жила в Сен-Жермен-де-Пре, вчилася на курсах мадемуазель Дезір при ліцеї Фенелона, після чого в коледжі Хюльст, в якому отримала диплом бакалавра, потім в Паризькому католицькому інституті.

У 1941 році вийшла заміж за лікаря Моріса Галуа і переїхала жити до чоловіка в Діжон, де проводила багато часу в бібліотеках, вивчаючи історію Бургундії. У першому шлюбі у Жюльєтта народилися двоє дітей — дочка Анна і син Жан-Франсуа. Після смерті першого чоловіка в 1950 році Жюльєтта переїхала до родичів у Марокко, де в 1953 році вдруге вийшла заміж — за капітана Андре Бенцоні. Через кілька років Жюльєтта Бенцоні повернулася до Франції і оселилася в передмісті Парижа Сен-Манді, де її другий чоловік працював помічником мера аж до своєї смерті у 1982 році.

В 1953-1956 роках Жюльєтта Бенцоні працювала журналісткою і писала статті на історичні теми, а в 1964 році випустила свій перший великий роман «Катрін». Відтоді письменниця створила безліч історико-пригодницьких і любовно-історичних романів, характерною рисою яких є поєднання романтики з точною фактологією у питанні реальних історичних подій та особистостей.

Жюльєтта Бенцоні входить до числа найулюбленіших авторів Франції, її романи перекладені 22 мовами, опубліковані більш ніж в 20 країнах накладом понад 50 мільйонів.

Нагороди:

1973 рік — приз імені Олександра Дюма-батька

1998 рік — Кавалер ордена «За заслуги»

призи «Louis Barthou», Médaille d'argent de l'académie Française pour son roman «Félicia au soleil couchant»

Екранізації:

У 1968 році режисер Бернар Бордері зняв кінофільм «Катрін» за мотивами першого роману однойменного багатотомного циклу. На французькому телебаченні режисер Маріон Сарро зняв міні-серіали «Маріанна» (1983), «Катрін» (1986), «Кречет» (1987) і «Флорентійка» (1991) на основі однойменних багатотомних циклів книжок.