Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Джованні Джакомо Казанова

Джованні Джакомо Казанова - «История моей грешной жизни»
Уривок з роману
Джованні Джакомо Казанова

Джованні Джакомо Казанова народився 2 квітня 1725 року у Венеції. Мати - дочка чоботаря, що вийшла заміж за актора. З раннього віку Джованні виявляв неабиякі здібності в навчанні. Він прожив виключно бурхливе життя. Вивчав право і хотів прийняти духовний сан, але заплутався в любовних пригодах і був виключений з семінарії. Казанова деякий час прослужив у венеціанській армії, потім грав на скрипці в театрі ''Сан-Самуель''. Але зовсім не армія і не музика стали його справжнім покликанням, а всілякі авантюри, інтриги і жінки.

У 1750 році він відправився до Франції, потім зробив подорож по Центральної Європи і повернувся до Венеції, де Казанова накликав на себе неприязнь інквізиції. 26 липня 1755 року він був кинутий до ''Свинцовуї  в`язниці в Палаці дожів по звинуваченню в масоні та інших гріхах. Через 15 місяців Казанова біг, про що згодом розповів в книзі ''Істория моего бегства'', опублікованою в Празі в 1788 році. Потім він виїхав до Франції, де став директором урядової лотереї і привласнив титул шевальє де Сейнгаля. За роки поневірянь великий авантюрист об`їздив майже всю Європу, не раз потрапляв до в`язниці.

У 1782 році черговий скандал знов змусив його покинути Венецію, і ще три роки він кидався по Європі, поки нарешті не влаштувався бібліотекарем в замку графа Вальдштейна. Тут, в Богемії, в містечку Дукс, він і закінчив свої дні. Перу Казанова належать також історичні вигадування, фантастичний роман ''Іксамерон'' (1788), а його ''Мемуари'', написані в 1791-98 роках, відрізняються вражаючою відвертістю в описі життя автора, проникливими спостереженнями над вдачами суспільства того часу, тверезістю оцінок історичних подій.

Він був настільки відомим баболюбом, що його ім`я часто асоціюється з мистецтвом спокушання. Він спілкувався з королівською знаттю Європи, папами і кардиналами, а також з такими видатними особистостями, як Вальтер, Гете і Моцарт. Він провів останні роки свого життя в Богемії як бібліотекар в сім`ї Count Waldstein, де і написав історію свого життя.

У 2010 р. рукопис був куплений Французькою Національною Бібліотекою за більш ніж 9 мільйонів доларів.

Помер в Dux, Богемія, тепер Duchcov, Чеська Республіка, 4 червня 1798 р.