Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Джилліан Ларкін

Джилліан Ларкін — «Стервы»
уривок з книги
Джилліан Ларкін

Джилліан Ларкін — американська письменниця. Захоплення письменниці двадцятими роками і флапперамі зокрема почалося ще в дитинстві, коли вона без кінця переглядала фільм Thoroughly Modern Millie за участю Джулії Ендрюс і Керол Ченнінг. Джилліан Ларкін живе в Нью-Йорку.

Уривок з інтерв`ю:

- Для чого була написана книга «Стервы»?

Перш за все, мої книги служать для того, щоб розважати вас - я отримую величезне задоволення від читання і хочу поділитися цим почуттям з іншими. Крім того, я сподіваюся, що за допомогою цих романів читачам вдасться ненадовго забути про тяготи повсякденного життя, поринути в атмосферу, що панувала в Чикаго в 20-х роках і полюбити цей час так само, як люблю його я. І, звичайно ж, мені б хотілося, щоб вам сподобалися герої книги, прекрасний одяг, який тоді носили, а також сам сюжет книги!

- В епоху романів про вампірів та перевертнів ви вирішили присвятити свою дебютну книгу двадцятим рокам минулого століття. Чому?

Двадцяті роки завжди зачаровували мене. У дитинстві я переглянула Thoroughly Modern Millie з Джулією Ендрюс стільки разів, що мама заборонила включати цей фільм. Це важливий період в історії, коли жінки і дівчата почали виходити в світ без супроводу. Через сухий закон в суспільстві назрівали бунтарські настрої. Жінки почали відстоювати свої права - вони одягалися так, як знаходили потрібним, а не так, як диктувало їм суспільство, і боролися за рівні права з чоловіками. Двадцяті роки дивували оригінальним одягом, незвичайним сленгом і свободою у стосунках. Це прекрасна тема для книги - а про що ще може мріяти автор?

- Як ви збирали інформацію для книги?

Я ще раз подивилася Thoroughly Modern Millie і перечитала книги, написані Фітцджеральдами, а також книги про них (особливо мені допомогла біографія Зельди Фітцджеральд, написана Ненсі Мілфорд). Крім того, я знайшла багато корисної інформації в інших книгах і на веб-сайтах. Існує безліч чудових сайтів, присвячених всім аспектам того часу, починаючи від джазу і закінчуючи сленгом. Каталог Met`s High Style дуже допоміг мені при описі того, що носили люди того часу. Я задавала пошук «одяг 1920-х років» в Google незліченну кількість разів, намагаючись зробити зовнішній вигляд своїх персонажів максимально реалістичним. Але навіть після такої ретельної роботи редактор знайшов в тексті деякі похибки. Складно з першого разу зробити все ідеально.

- Головна героїня, Глорія Кармоді, мріє вирватися з золотої клітки, в яку її посадило суспільство, і стати вільною. Чи є в її характері щось, схоже з вашим?

Безумовно. Глорія - дівчина, на яку тиснули підвалини суспільства. Жінки досі страждають від них. Глорія мріяла звільнитися від впливу своєї родини та стати співачкою - вона хоче бути господинею свого життя, а не слідувати вказівкам інших. Мені здається, що кожна дівчина, включаючи мене, хоч раз мріяла про зміни, хотіла зробити щось божевільне, виконати свою заповітну мрію, якою недосяжною вона б не здавалася. У цьому моя героїня схожа на всіх нас.

- Це ваша перша книга. Коли ви зрозуміли, що хочете стати письменницею?

Я вирішила, що буду писати книги, коли мені було лише чотирнадцять. До цього я захоплювалася музичним театром - напевно саме через це головна героїня моєї книги, Глорія, мріє про кар`єру співачки. Я почала писати оповідання для себе, а після того, як викладач в інституті високо відгукнувся про мій талант, я зрозуміла, що хочу вступити в NYU (про який мріяла з дитинства) набагато більше, ніж вивчати музику. Коли я вступила в цей університет і стала проходити практику в дитячому літературному агентстві, то вирішила написати свій власний роман для підлітків ...