Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Марк Геддон

Марк Геддон — «Загадковий нічний інцидент із собакою»
уривок з книги
Марк Геддон
Марк Геддон (народився 28 жовтня 1962 року) — англійський письменник, художник, сценарист, володар Уітбредовской премії за книгу «Загадковий нічний інцидент із собакою». Народився в місті Нортгемптон, навчався в Оксфордському університеті, де в 1981 році отримав ступінь бакалавра мистецтв з англійської мови та літератури. У 1984 році захистив магістерську дисертацію в Единбурзькому університеті.

За своє життя Геддон змінив декілька професій: деякий час працював в театральній касі, розвозив пошту. Після захисту магістерської дисертації почав займатися ілюструванням різноманітних видань, зокрема дитячих книжок. Незабаром Геддон сам починає письменницьку діяльність. У 1987 році вийшла його перша дитяча книжка Gilbert's Gobstopper. Сьогодні автор написав десятки дитячих творів, серед яких Toni and the Tomato Soup (1988), Titch Johnson, Almost World Champion (1993), Agent Z and the Killer Bananas (2001) та інші.

В молодості Марку Геддону довелося працювати з людьми, хворими на аутизм, і людьми з обмеженими можливостями. Цей досвід підштовхнув його до написання у 2003 році першої книги для дорослих «Загадковий нічний інцидент із собакою», в якій розповідь ведеться від імені хлопчика-аутиста. Цікавий факт: ця книга була задумана автором як роман для дорослих, проте у видавництві вона була прийнята за зразок дитячої літератури. Книга «Загадковий нічний інцидент із собакою» у 2004 році у Великобританії стала переможцем в номінації «Найкращий роман» і «Книга року», була відзначена спеціальним призом премії Commonwealth Writers’ Prize в номінації «Найкраща перша книга». Завдяки цьому твору Марк Геддон у 2004 році увійшов до десятки найкращих підліткових авторів — переможців премії Alex Awards.