Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Євгенія Марлітт

Євгенія Марлітт — «Наследница. Графиня Гизела»
Уривок з роману
Євгенія Марлітт — «Дама с рубинами. Совиный дом»
уривок з книги
Євгенія Марлітт — «Брак по расчету». «Златокудрая Эльза»
уривок з книги
Євгенія Марлітт

Євгенія Марлітт — (Фридерика Генрієтта Крістіана Євгена Йон, 25.12.1825 - 22.06.1887 рр.) — німецька романістка, більш відома під псевдонімом Е. Марлітт. Автор низки романів, типових для розважального «чтива» німецького міщанства 60-70-х рр.

Євгена народилася в родині купця, з 17 років стала прийомною дочкою принцеси Матильди Шварцбург–Зондерсгаузен, готувалася до сценічної кар`єри, але була змушена відмовитися від неї через прогресуючу глухоту.

У 1863 р., розлучившись з принцесою, у якої була секретарем і компаньйонкою, Євгенія живе в родині свого брата Альфреда, який був шкільним вчителем в Арнштадті. Маючи гарні навички використання витонченого письменства, які вона отримала ведучи переписку принцеси Матильди, Євгенія вирішила присвятити себе письменницької праці. Саме брат запропонував їй спробувати відправляти видавцям рукописи під псевдонімом — Е. Марліт. Євгенія пішла його порадою.

У 1865 році лейпцігський видавець Ернст Кейлі прийняв її роман «Двенадцать апостолов» і відразу запропонував стати штатним співробітником свого журналу Gartenlaube. У вересні роман був надрукований. А вже в 1866 році друга публікація автора, роман «Златокудрая Эльза» мала сенсаційний успіх.

Видавець значно збільшив гонорар письменниці за наступні твори — романи «Синяя борода» і, особливо, «Тайна старой девы». Це дозволило автору забути про фінансові труднощі, а доходи від роману «Имперская графиня Гизелла», що вийшов в 1869 році, дозволяють Євгенії почати будівництво власного будинку.

Стан здоров`я письменниці до 1870 року погіршився настільки, що вона стала постійно пересуватися в інвалідному візку, але продовжувала писати і регулярно видавалася. Кожна книга автора мала успіх у шанувальників її таланту.

Померла Євгенія Марлітт у віці 61 року в Арнштадті.