Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Глен Мід

Глен Мід - Пески Саккары
Уривок з роману
Глен Мід

Глен Мід народився в Дублині у 1957 році. Довгий час займався журналістикою, писав для двох провідних ірландських видань. С середини 80-х рр успішно займався драматургією і театральною режисурою. Але справжнє покликання Глен Мід знайшов 1994 р., написавши свій перший політичний детектив – «Сніговий вовк». Його темою були маловідомі, дуже цікаві та загадкові події Другої світової війни, саме як і двох наступних – «Бранденбург» і «Піски Саккари». Всі ці книжки викликали захоплення не тільки у читачів, але й в авторитетніших критиків, і стали міжнародними бестселерами.

Про відому тегеранську зустріч 1943 г. Сталіна, Рузвельта й Черчилля чули навіть люди, що мало цікавляться історією. Досить пригадати хоч би популярний фільм режисерів Алова та Наумова «Тегеран-43». Але про зустріч лідерів Великобританії та США в Каїрі в листопаді 1943 р. відомо, можливо, тільки спеціалістам. На цій секретній конференції Рузвельт і Черчилль обговорювали план вторгнення англо-американських військ до Європи: вторгнення, яке остаточно переломило хід війни. Цілком природно, що нацисти були згодні на все, щоб зірвати плани союзників. Не так давно знаменитому нацистському «командос», оберштандартенфюреру СС Отто Скорцені вдалося провести ризиковану операцію зі звільнення з-під арешту Б. Муссоліні. Маючи такий досвід здійснення диверсійних акцій та передчуваючи неминучу поразку, фашисти були здатні багато на що… Про те, що відбувалося за кулісами мирової історії в Каїрі в листопаді 1943 року, розповість книжка Г. Міда «Піски Саккари».

Як і в своїх попередніх романах на тему Другої світової війни («Бранденбург» та «Сніговий вовк»), у «Пісках Саккари» колишній журналіст Мід досконало поєднує захопливий вигаданий сюжет с достовірністю історичного тла. І хоч нам і відомо, що Черчилль і Рузвельт вибрались з Каїру живими, Мід збудував оповідь так, що сумніви щодо щасливої розв’язки залишаються в нас аж до закінчення цього дуже цікавого роману.

Amazon.com
Сюжет, в якому перемішалися лиходії-фашисти та по-голлівудському розкішні єгипетські декорації, збуджує фантазію, що робить роман якщо не глибоким, то принаймні захопливим.

Publishers Weekly
У «Пісках Саккари», цьому прекрасному зразку книжки для відпочинку, Глен Мід демонструє майстерне вміння викликати в читачів викид адреналіну в кров.

USA Today
Довгоочікуваний новий роман Глена Міда «Піски Саккари» – це напружений трилер, від якого буквально захоплює дух, а описи погонь у ньому і зовсім неперевершені. Це зворушлива історія про дружбу, кохання і зрадництво, що розгортається на тлі екзотичного, дивовижного Єгипту часів Другої світової війни.