Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Джеймс Паттерсон - Бікіні

Улюблениця
Фоторепортерів

Розділ 1
Кім Макденіелс, босонога та в модній міні-сукні в біло- блакитну смужечку, отямилася від удару в стегно, сильного удару, що залишає синці. Вона розплющила очі — і її погляд потонув
у темряві, а поверхню свідомості зламали два запитання.
Де вона? Що з нею, в біса, відбувається? Кім стала борсатися, намагаючись скинути ковдру, накручену їй на голову. Нарешті їй це вдалося, і вона відразу ж усвідомила дві речі. По-перше, її руки та ноги були зв’язані. А по-друге, вона знаходилася в чомусь схожому на вузький пенал.
Ще один удар струсонув її, і цього разу Кім скрикнула:

— Гей! Зараз же припиніть! Однак то було марно — її крик всотали в себе темрява тісного пеналу та вібрація двигуна. Вона збагнула, що знаходиться в багажнику автомобіля. Але ж так не мало бути! Це якась дика маячня! «Прокидайся!» — наказала собі Кім. Проте вона вже не спала, вона прокинулася й абсолютно реально відчувала вибоїни на дорозі. Тож Кім почала борсатися, намагаючись вивільнити зап’ястя з нейлонової мотузки, але та не піддалася. Тоді вона перекотилася на спину і — геп, геп! — почала лупити ногами об кришку багажника. Але кришка теж не піддалася ані на дещицю дюйма. Кім гамселила й гамселила ногами, аж поки ступні й стегна не прострелив гострий біль, але відкрити кришку їй так і не вдалося. Вдалося лише завдати собі болю. Її охопила паніка, і вона затремтіла від страху.

Її спіймали. Зв’язали. Кім не знала, як це сталося й чому, але вона була жива та неушкоджена. Значить, треба звідси вибиратися. І вона неодмінно вибереться. Використовуючи свої зв’язані руки як обценьки, Кім помацала довкола, намагаючись знайти ящик з інструментами, який-небудь ключ або ломик, але так нічого й не знайшла. Вона завмерла, важко хекаючи, — у задушливому тісному багажнику бракувало повітря, та й те було затхлее й смердюче.

Як вона тут опинилася? Чому?
Кім понишпорила у свідомості, намагаючись віднайти в ній спогади останнього дня, але мозок її був неповороткий, як слимак. Неначе на нього теж накинули ковдру. Вона могла лише здогадуватися, що її чимось обпоїли. Хтось явно підсипав їй снодійне рогіпнол, що не має ані смаку, ані кольору.

Але ж хто? І коли?
— Ряту-у-у-йте! Випустіть мене! — заволала Кім, знову гепнувши ногами в кришку і стукнувши головою об тверде металеве ребро. Її очі наповнилися слізьми, а до страху стало додаватися відчуття, що вона ось-ось збожеволіє.

Розділ 2

Вона повторила спробу, несамовито сіпаючи важіль знов і знов, заглушаючи в собі чітке усвідомлення того, що важіль-відкривач навмисне виведений із ладу: його тросик було перерізано. Аж раптом Кім відчула, що колеса автомобіля з’їхали з асфальту і він покотився плавно. Їй здалося, що по піску.
Він що — до океану їде? Невже вона потоне, так і не вибравшись із цього багаж-
ника?
Кім знову заверещала — гучним безсловесним криком жаху, що перейшов у белькотіння-молитву: «Боже милосердний, не дай мені загинути, дозволь мені вибратися звідси — і я обіцяю Тобі, що…» А коли її крик виснажився й замовк, Кім почула музику, що лунала звідкись іззаду її голови. Співачка виконувала щось схоже на блюз, пісню, яку Кім раніше не чула. Хто був за кермом авто? Хто скоїв таке з нею? І чому? Та ось її розум став прояснятися, заглиблюватися в недавнє минуле й швидко гортати, неначе сторінки, картини останніх годин. Кім почала пригадувати. Вона піднялася о третій. О четвертій — макіяж. О п’ятій — на пляжі. Там були вона з Джулією, а також Дарла й Моніка. Була там іще ота розкішно-красива, але якась дивна дівчина, Ейла. Жиль, фотограф, пив каву з персоналом. Поодаль тинялася обслуга й цікаві вранішні бігуни, що захоплено витріщалися на дівчат у тоненьких бікіні, самі собі не вірячи, що їм пощастило прямо отут надибати на зйомку реклами для журналу «Спортивнее життя». Кім відтворила у свідомості момент, коли вони з Джулією позували, а Жиль приказував: «Скромніше посміхайся, Джуліє. Прекрасно. Молодець, Кім, чудово. От розумниця! Очі — в об’єктив. Ось так. Ідеально».
Потім Кім згадала телефонні дзвінки, які пролунали після цього — під час сніданку та впродовж усього дня. Десять придуркуватих, обридливих дзвінків, аж поки вона не вимкнула телефон.

Тепер фрагменти головоломки почали складатися докупи. Значить, її мозок працював добре.
— Дугласе? Дугі? — скрикнула Кім. І раптом, неначе сам Господь зачув нарешті її благання, у тісному просторі багажника гучно озвався мобільник.

Розділ 3

Кім затамувала подих і прислухалася. Так, телефон дзвонив, але то був не її ринґтон. Якесь писклявее дзижчання, а не чотири акорди з «Беверлі Хіллз» Візера. Якщо той телефон був як і решта, то він був запрограмований переадресувати виклик на голосову пошту після трьох дзвінків.
Треба будь-що цього не допустити! Кім побачила висвітлений на екрані номер абонента, але імені на екрані не було, та й сам номер вона бачила вперше. Але байдуже, хто то був. Головне, що був.

Хоч хтось. Кім натиснула кнопку «Відповідь», піднесла телефон до вуха й хрипко гукнула:
— Алло! Алло!? Хто це? Та замість відповіді почувся спів, цього разу — Вітні Х’юстон: «I will always love you-ou-ou», — почулося зі стерео динаміків авто, але тепер — гучніше й розбірливіше.
Ага, він телефонував їй із водійського сидіння! Перекриваючи голос Вітні, Кім заволала:
— Дугі! Дугі, якого чорта? Відгукнися! Але він не відгукнувся. Тремтячи від страху й люті, Кім лежала в тісному багажнику, скручена мотузкою, наче курка, і спітніла, як свинюка, а в голосі Вітні неначе почулися глузливі нотки.
— Дуг, що ти собі дозволяєш!? І раптом вона збагнула. Він хотів провчити її, продемонструвати їй, що відчуває людина, коли її ігнорують. Та все одно в нього нічого не вийде. Вони ж усе одно на острові, чи не так? Усе одно він не зможе далеко заїхати.

Розділ 4

Новий, досі не відомий страх пронизав Кім холодним сталевим лезом, і вона відчула, що непритомніє. Але їй вдалося взяти себе в руки: щосили стиснула коліна, вкусила себе за палець — і примудрилася-таки не відключитися.

Бо реальність виявилася зовсім іншою. Якийсь абсолютний незнайомець зв’язав її і вкинув до
багажника свого авто. Її викрали — але ж чому? Що він збирався з нею зробити? Як же ж вона від нього втече? Вона обов’язково втече — але ж як? Кім мовчки прислухалася, а потім спитала:
— Хто це? І знову озвався голос — глибокий і спокійний.
— Вибач, що так грубо повівся з тобою, Кім. За хвилину-дві я представлюся. Уже недовго. І не турбуйся. Усе буде чудово.

І телефон замовк.  Кім остовпіла, наче разом із телефоном вимкнувся і її розум.

Вона піднесла його ближче до очей і втупилася в кнопки. Екран тьмяно світився, і цифри ледь було видно, але Кім усе ж примудрилася набрати 911. Пролунало три гудки, потім четвертий, і нарешті почувся голос оператора: «Дев’ять один-один. Що з вами трапилося?»
— Мене звуть Кім Макденіелс. Мене…
— Погано чую. Назвіть, будь ласка, своє ім’я по буквах. Кім перекотилася вперед — авто зупинилося. Потім гепнули дверцята і вона почула, як у замок багажника встромили ключа.

— Битися зі мною не має сенсу, Кім. Справа не в тобі чи мені. Ідеться про дещо набагато більше та серйозніше, повір. Утім, з якого це дива ти будеш мені вірити?

Розділ 5

Кім прийшла до тями. Вона лежала горілиць у ліжку в яскравій кімнаті з жовтими стінами. Її руки були зв’язані й прикручені за головою. Ноги ж були прив’язані за кісточки до рами ліжка. Під її підборіддя було підсунуте біле атласне простирадло, що лежало зібгане між ногами. Кім не була стовідсотково впевнена, але їй здалося, що вона лежала під простирадлом абсолютно гола.
Вона смикнула мотузку, якою були зв’язані її руки, і їй відразу ж привиділися страшні картини того, що могло з нею невдовзі статися. Аж ніяк не схоже, що все буде чудово, як пообіцяв незнайомець. А потім Кім почула гарчання й вереск, які вирвалися з її горлянки. Ніколи раніше не доводилося їй чути від себе таких звуків.

Кім уперше побачила чоловіка, який нею заволодів. Вона його не знала. Незнайомець мав середньої довжини волосся, і на вигляд йому було під сорок років. Риси обличчя він мав правильні, майже привабливі. Його м’язисте тіло було вдягнене в добре прилягаючу, дорогу на вигляд одіж. На руці виднівся золотий годинник швейцарської фірми «Патек Піліпп», який Кім бачила колись у журналі «Веніті Феа» 1. Чоловік у кріслі видався їй схожим на актора Деніела Крейга, який грав головну роль у найостаннішому з фільмів про Джеймса Бонда.


План утечі, який вона було придумала, відразу ж випарувався, як роса на сонці. Вона вже проґавила вдалу нагоду спокусити свого поневолювача. «Нехай робить, що хоче, — думала
Кім. — Але ж я завжди зможу вимолити в нього життя. Сказати, що йому ж буде цікавіше, коли він залишить її живою». Та після уколу, який він їй зробив, думки Кім переплуталися, у голові в неї паморочилося, і вона почувалася надто кволою, щоб рухатися. Вона зазирнула в його світло-сірі очі, а він теж поглянув на неї — начебто прихильно. Може, їй вдасться цим скористатися?
— Послухай-но, — сказала Кім. — Люди знають, що я зникла. Впливові люди. З «Лайф інкорпорейтед». Ти чув про них?

У мене суворий розклад і мені не дозволяється бути поза домівкою після певної години. Це стосується усіх моделей. Поліція вже шукає мене… А «Джеймс Блонд», як вона вже встигла охрестити його, відповів:
— Забудь про поліцію, Кім. Я про все добре подбав. — Він сів поруч із нею на ліжко й захоплено та ніжно погладив по щоці. А потім вдягнув голубі гумові рукавички. Незнайомець зняв щось із гвіздка у стіні, щось схоже на маску. Коли він її вдягнув, то обличчя його спотворилося.
І стало страшним. Дуже страшним.
— Що ти робиш?! Що ти робиш?! — заволала Кім, і її крики відлунили рикошетом у маленькій кімнаті.
— У тебе це просто потрясно виходить, — прокоментував чоловік. — Можеш повторити ще раз? Ну що — ти готова, Кім? Незнайомець підійшов до кожної камери, перевірив через
об’єктиви їхнє налаштування й увімкнув. Спалахнули яскраві лампи. Кім прослідкувала поглядом за блакитними рукавичками, коли ті різко стягнули з її тіла атласне покривало. У кімнаті було прохолодно, але її шкіра вмить вкрилася рясними краплинами поту. Вона здогадалася. Він зібрався її ґвалтувати.

— Не треба цього робити, — сказала Кім.
— Треба, — заперечив незнайомець. Кім почала скиглити, а потім скигління перейшло в плач.
Вона відвернулася, уставилася поглядом у зачинені вікна — і почула, як упав додолу ремінь, стукнувшись пряжкою об підлогу. Гумові рукавички легенько пройшлися по її грудях, губи незнайомця торкнулися її живота й опустилися до паху. Потім він почав досить грубо входити в неї — і вона нестримно розридалася, напружуючи м’язи й намагаючись завадити йому.

Їй захотілося знепритомніти, але куди там — світловолосий ґвалтівник, що бурчав і рохкав, був такий важкий! А прутень — такий великий! Вона щосили спробувала відключитися від усього, окрім шуму хвиль та думок про те, що вона робить із цим покидьком, коли від нього втече.