Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Едвард Радзинський

Едвард Радзинський

Едвард Станіславович Радзинський (29 вересня 1936, Москва) — радянський і російський драматург, письменник і телеведучий.

Едвард Радзинський закінчив Московський історико-архівний інститут, і в 1960 році на сцені Московського театру юного глядача була поставлена перша п`єса письменника «Мрія моя. Індія». Широка популярність прийшла до Радзинського після того, як Анатолій Ефрос поставив в Театрі імені Ленінського Комсомолу його п`єсу «104 сторінки про любов».

Ця драма і лягла в основу фільму "Ще раз про любов " з Тетяною Дороніною і Олександром Лазаревим.

З цієї миті практично всі п`єси Едварда Радзинського отримували популярність. Їх часто ставили в театрах Росії і за кордоном. Також письменник працював для кіно, у вісімдесяті роки почав працювати на телебаченні в жанрі теле-розповіді.

У дев`яності роки Радзинський почав писати прозаїчні твори про великих осіб. Його книги «Сталін» і роман про Миколу II стали бестселерами у всьому світі. Останнім його романом «Олександр II» не поступається по популярності попереднім. Спектаклі по його історичній трилогії «Лунін», «Бесіди з Сократом» і «Театр часів Нерона і Сенеки» були поставлені в театрах різних країн.

В даний час Едвард Радзинський працює над новою книгою про Сталіна.

Останніми роками укріпив свою популярність як автор популярних історіко-публіцистічніх книг про трагічні періоди російської і світової історії, про крупних історичних осіб. Ці книги надруковані в найбільших світових видавництвах: Doubl day, Simon and Schuster, Bertelsman, Mondadory, Norsted, WSOY, NHK, Hodder and Stoughton, перекладені на англійську, французьку, німецьку, італійську, іспанську, португальську, грецьку, данську, польську, фінську, шведську і інші мови.Серед безлічі його історичних оповідань світовими бестселерами стали біографії Миколи Другого, Сталіна і Распутіна. Недавно вийшла в світ книга - біографія Олександра II. Першим читачем американського видання став президент Буш.

У Франції видані книга Е. Радзинського "Raspoutine". В нинішньому році у видавництві Le Cerche Midi виходить його книга про Александра II. З 1994 року Е. Радзинський активно співробітничає з телебаченням. Він веде авторські цикли ряду телепередач – “Загадки історії” та інші, - називаючи їх, перш за все, просвітницькими.

Член Радого з культури і мистецтва при Президентові Російської Федерації, творчої ради журналу “Драматург”, суспільної ради газети “Культура”, академік Російської академії телебачення ТЕФІ. Голова опікунської ради літературної премії “Дебют”. Співголова Літературної академії – жюрі Національної премії «Велика книга».