Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Роберт Ірвін Говард

Роберт Ірвин Говард - «Приключения Конана-варвара»
уривок з книги
Роберт Ірвін Говард

Роберт Ірвін Говард (22 січня 1906 - 11 червня 1936) — американський письменник-новеліст жанру фентезі.

Роберт Ірвін Говард народився в місті Пестер, штат Техас. Сім`я часто переїжджала з місця на місце, поки не влаштувалася в 1919 році в Кросс Плейнс. Там Роберт вступив до коледжу Говарда Пейна (Howard Payne College). Він мало спілкувався з однокласниками, багато читав. Своїми улюбленими письменниками він називав Артура Конан Дойла, Джека Лондона, Марка Твена, Райдера Хаггарда, Редьярда Кіплінга, Вальтера Скотта та багатьох інших.

Ще під час навчання в школі Роберт почав надсилав розповіді в різні журнали. Перше оповідання Говарда - «West is West» - було опубліковано 22 грудня 1922 року в газеті «The Tattler».

Закінчивши коледж, Говард повернувся в рідне містечко. Він працював секретарем в нотаріальній конторі, чорноробом в геологічній партії, репортером у газетах. Вирішивши, що літературна праця його не прогодує, він закінчив бухгалтерські курси. Але успіх все ж посміхнувся молодій людині, і в кінці 1924 року журнал «Weird Tales» («Надприродні історії») прийняв три його розповіді. У липневому номері журналу за 1925 рік з`явилася перша професійна публікація Роберта Говарда - розповідь «Spear and Fang», в серпневому номері - «In The Forest of Villefere». Оповідання «Wolfshead», що є продовженням «In The Forest of Villefere», побачило світ у квітні 1926 року, а «The Lost Race» - в січні 1927 року.

З 1928 року оповідання та вірші Роберта Говарда стали постійно з`являтися на сторінках «Weird Tales». У серпні цього року в журналі було опубліковано перший твір про Соломона Кейна - «Під пологом кривавих тіней» («Red Shadows»). А через рік, в серпні 1929 року, вийшла перша розповідь про Кулле - «Королівство тіней» («The Shadow Kingdom»). Наприкінці того ж року в трьох номерах журналу був надрукований перший роман Говарда - «Господар долі» («Skull-Face»). З`явилися твори про моряка Стіва Костігана, історико-пригодницькі оповідання.

Грудень 1932 став знаковим для шанувальників таланту письменника: журнал «Weird Tales» опублікував перше оповідання Говарда з циклу про Конана - «Фенікс на мечі» («The Phoenix on the Sword»), а на початку 1936 року на сторінках журналу з`явився роман «Час дракона»(«The Hour of the Dragon»).

Однією з найбільш значущих жінок в короткого життя Говарда була його мати, яку він обожнював і з якою часто вів багатогодинні бесіди. У 1935 році після операції мати впала в кому. Говард з батьком і друзями стали чергувати в лікарні. Він мало спав, пив багато кави і з кожною годиною ставав все більш і більш пригніченим. Вранці 11 червня 1936 року, дізнавшись від медсестри, що надії більше немає, Говард вийшов на вулицю, сів в автомобіль, дістав з бардачка пістолет і вистрілив собі в голову. Вибігли з лікарні батько і лікар намагалися йому допомогти, але зробити вже нічого не можна було. Естер Говард померла на наступний день. Мати і син були поховані в неділю 14 червня 1936 року на меморіальному кладовищі Грінліф в Браунвуді.

Роберт Говард став не тільки першим людиною в Західному Техасі, який заробляв собі на життя працею письменника, але також і першим американським прозаїком, який освоїв новий літературний жанр - героїчне фентезі. Цей жанр тепер нерозривно пов`язують з ім`ям Роберта Говарда.