Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Віктор Шапарь

Віктор Шапарь

Віктор Шапарь — начальник кафедри прикладної психології, кандидат психологічних наук, доцент.

«Мрія писати і видавати книги виникла давно, але довелося пройти довгу і цікаву дорогу, поки не прийшло розуміння того, а що писати і про що?». Спочатку було технічне училище, де готували шваців, потім військове училище – Ризьке вище воєнно – політичне Червонопрапорне училище ракетних військ стратегічного призначення. Як і всі випускники подібних учбових закладів служив у військах, ніс бойове чергування. Через десять років служби став викладачем Харківського військового університету. Власне, це і стало тмісцем відліку захоплення психологією, яка стала справою всього життя. Захист дисертації, навчання у Воєнно – політичній академії ім. В.І. Леніна, в Харківському державному педагогічному університеті змусили не лише стати професійним психологом, але й писати книги.

Молодим полковником покинув ряди озброєних сил і був запрошений на посаду професора в Університет Внутрішніх справ. Захопився юридичною психологією. Через десять років служби в міліції звільнився з неї. Тут же був запрошений на посаду начальника кафедри прикладної психології Національного університету цивільного захисту України (спеціалізація кафедри «Екстремальна і кризисна психологія»). 

В даний час полковник служби цивільного захисту, кандидат психологічних наук, доцент Шапарь В.Б. є одним з провідних фахівців України в області Екстремальної і кризисної психології, продовжує активно видаватися. Його книги виходять в Москві, Ростові-на-Дону, Харкові, Мінську в різних видавництвах. Випущено більше 60 книг, серед яких: Практична психологія. Інструментарій; Новітній психологічний словник, Робоча книга практичного психолога; Етика і психологія менеджменту; Озброєний нейтралітет або мистецтво безпечного спілкування; Термінаторський менеджмент або мистецтво знищення компетентного працівника; Геній спілкування або мистецтво бути різним; Психологія маніпулювання; Енциклопедія психологічної безпеки; Практична психологія: проектні методики; Психологія воєн і конфліктів і др.