Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Стівен Бакстер

Стівен Бакстер
Автобіографія

Я народився в Ліверпулі, в Англії в 1957 році. Тепер живу в Нортумберленді. З 1987 року я опублікував більше 40 своїх книжок, більшість з них — науково-фантастичні романи, а також більше сотні оповідань. 

 У мене є ступінь в математиці з Кембриджського університету, інженерний диплом Університету Саусгемптона, а також в діловому управлінні з Колледаж управління Генлі. 

Я — дипломований інженер, а також член Британського Міжпланетного Товариства. У 1991 році я подав заявку на те, щоб стати космічним туристом і відправитися на станцію СВІТ, але, врешті-решт, полетіла Хелен Шарман, а я вибув з боротьби на ранній стадії.

Перше моє офіційно опубліковане оповідання вийшло в 1987 році, а перший опублікований роман — в 1991-му. З 1995 року я займаюся виключно літературною діяльністю. Я — віце-президент Британської асоціації наукової фантастики, а також віце-президент Суспільства імені Р. Уеллса.

Мої науково-популярні романи видавали у Великобританії, США, а також в багатьох інших країнах, включаючи Німеччину, Японію і Францію. Мої книги отримували декілька престижних премій, у тому числі — премію імені Філліпа Діка (Philip K Dick Award) і винагороду пам`яті Кемпбелла (John W Campbell Memorial Award), винагороду Британської Асоціації Наукової Фантастики (British Science Fiction Association Award), німецьку винагороду Kurd Lasswitz Award, а також японський приз Seiun Award, а ще номінувалися на інші винагороди і призи, включаючи винагороду Артура Кларка (Arthur C Clarke Award), винагороду Гюго (Hugo Award) і винагороду Locus. Також були видані понад сто моїх науково-фантастичних оповідань, деякі з них отримали призи.

Мій роман Voyage  був поставлений компанією Audio Movies для  ВВС Radio і був випущений в радіо ефір в 1999 році.  Моя робота на ТБ і в кіно включає в себе  роботу над фільмом Bbc`s Invasion: Earth (Напад на Землю), показане в квітні-травні 1998 року, а також сценарій для третього епізоду Space Island One, що вийшов в ефір на Sky One on 21 січня 1998 року.  Мої нехудожні книги включають Deep Future і Omegatropic.