Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Айєн Голт і Дейкр Стокер

Айєн Голт і Дейкр Стокер - Дракула. Повстання мерців
Уривок з роману
Айєн Голт і Дейкр Стокер

Дейкр Стокер —громадянин Канади, який мешкає в США, доводиться онучатим племінником Брему Стокеру. Також він є хресником  Х.Г. Дейкра Стокера, капітана підводного човна Ae2, чия військова тактика широко використовувалася біля півострова Галліполлі під час Першої Світової. 

Дейкр був членом канадської збірної з п'ятиборства, брав участь у спортивних змаганнях Senior World Championships у 1979 році, а також був тренером канадської чоловічої олімпійської збірної з пентатлону в Сеулі (Корея) в 1988 році. Одружений, виховує двох дітей. Займає посаду виконавчого директора Комітету з охорони природи в Айкені. 

Айєн Голт — випускник факультету мистецтв при Університеті Нью-Йорка. Вивчав письменництво, драматургію, і акторське мистецтво, а також інтенсивний курс з розкриття літературних персонажів під керівництвом великої Стелли Адлер. 

Прагнучи отримати більше контролю над власною творчістю, Ян залишив акторську роботу, щоб почати кар’єру сценариста. З самого дитинства Ян був шанувальником «Дракули» Бели Лугоши, тому купив права і розробив кіносценарій за найпопулярнішою документальною книгою 1972 року «В пошуках Дракули», написаної фулбрайтскими вченими: професором Раймондом МакНеллі і професором Раду Флореску. До слова, цієї ж книгою користувався у 1992 році і Френсіс Форд Коппола при створенні свого фільму «Дракула Брема Стокера». 

Після проведених з МакНеллі і Флореску турів, Яна запросили вступити до Трансильванского співтовариства Дракули і відвідати їх перший світовий з’їзд у 1995 році в Румунії: зібрання істориків і літераторів з усього світу, скликане для того, щоб обговорити неймовірний вплив теми Дракули на мистецтво, особливо — на фільми жахів і книжки подібної спрямованості. У Румунії Ян провів ніч в руїнах замку Дракули, а також відправився в його палац в Тірговісті, де постояв на балконі вежі Чиндей. Саме з цього балкона Дракула оглядав свій «Ліс посаджених на палю». Ян навіть відвідав місце, де Дракула народився — Сігішоару, а також його «порожню могилу» в монастирі в Снагові. 

Життя Яна змінилося навіки, коли професор Елізабет Міллер запросила його виступити на заході DRACULA'97 в Лос-Анджелесі — на святкуванні 100-річного ювілею з дня публікації роману Брема Стокера «Дракула». Саме на цій грандіозній тусовці Ян ознайомив вчених, що вивчають Дракулу, зі своєю роботою під назвою HOW DRACULA MAY BE RESPONSIBLE FOR THE DISCOVERY OF AMERICA («Яким чином Дракула може бути причетний до відкриття Америки»). Також саме у 1997 році у Яна виникла ідея створення кіносценарію продовження безсмертного роману Брема Стокера. 

Завдяки зв’язкам, які Ян завів на заході DRACULA'97, п'ять років по тому він познайомився з Дейкром Стокером — внучатим племінником Брема. Дейкр теж багато років мріяв про нову історію про Дракулу. Вони знайшли один одного. Після декількох років досліджень і роботи, результатом спільної праці Яна і Дейкра став їх перший роман «Дракула: Нежить».