Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Олександр Бушков

Олександр Бушков

Олександр Олександрович Бушков – один з найчитаних у Росії письменників. На сьогодні загальний наклад його книжок перебільшив 17 млн  примірників. Бушкова називають і  «королем російського детективного бойовика», і «об’єктивним фантастом», і  «російським Конан Дойлем». Його твори «Россия, которой не было» і «Д’Артаньян, гвардеец кардинала», засновані на документальних джерелах, до сих пір спричиняють найгарячіші дебати серед істориків.

Критики  називають Олександра Бушкова автором, який має власний світогляд і створює ефекти  об’ємного звучання і зображення. Кожний його твір — це вивірений, бездоганний, навіть з точки зору «високої літератури», стиль, нетривіальні сюжетні ходи і енциклопедичні пізнання автора.

Бушков народився в м. Мінусинськ Красноярського краю 5 квітня 1956 року. Людина енциклопедичних знань, він не отримав вищої освіти і змінив багато професій: до початку письменницької кар’єри працював поштарем з доставки телеграм, вантажником, страховим агентом, робочим геофізичної експедиції і, нарешті, працівником в газеті Хакаського обкому партії та завлітом у Хакаському драмтеатрі.

1981 року в журналі «Літературне навчання» була опублікована перша повість Бушкова, а 1986 року в красноярському обласному видавництві — перша книга. До трагічної загибелі голови Красноярського краю Олександра Лебедя сполучав письменницьку діяльність з роботою в якості радника губернатора. Книги письменника видаються мільйонними накладами. Його твори визначають лице сучасного авантюрно-пригодницького роману.

Про самого автора відомо дуже мало. Він відлюдником живе у Красноярську. Більше того, за чутками, він живе навіть не в самому Красноярську, а в якійсь деревні, де є тільки один телефон, та й той у сільраді. Попри все це Бушков залишається одним із найвидаваніших авторів Росії. Популярність прийшла до письменника в середині 90-х після виходу дилогії про Станіслава Сварога - «Рыцарь из ниоткуда» - «Летающие острова», хоч писати він почав ще наприкінці 70-х. Новий виток популярності принесли автору детективні твори, які вийшли з-під пера письменника у другій половині дев’яностих. На початку XXI століття, Бушков випускає серію публіцистичних книг з історії Росії.