Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Уривок з інтерв’ю із Карін Слотер

Уривок з інтерв`ю із Карін Слотер

… 

Які книжки Ви читали у дитинстві? У Вас був улюблений автор?

— Мені подобалися книжки про Ненсі Дрю, бо було приємно читати про хоробрих дівчаток, які не сиділи і не чекали поки хлопчики зроблять щось сміливе: увійдуть у страшний будинок або розкриють злочин.

Коли Ви були дитиною, у Вас була скарбничка? Якщо так, то на що Ви збирали і витрачали свої заощадження?

— У мене було небагато варіантів, куди я могла б сховати свої заощадження, бо моя сестра могла легко знайти їх і забрати. Я відкладала гроші до літніх канікул, купувала книги.

— Ви пам`ятаєте перші зароблені гроші? Скільки це було і що Ви на них купили?

— Перші гроші, що я заробила — долар. Моя мачуха працювала банківським менеджером  і, коли вона перевела у готівку мій перший чек, віддала мені долар. Здається, я купила на нього морозиво.

— Є люди, які ще не читали Ваших книг, але хотіли б. Що Ви порадите прочитати спершу і чому? 

— Я радила б почати з «Люті» («Ярость»). Книга відкриває цикл, головним героєм якого є Уілл Трент. Ця історія наче американські гірки: безліч сюжетних поворотів, стрімка зміна подій… 

— На Вашу думку, чи обов`язково творчість повинна приносити дохід письменнику?

— Я абсолютно впевнена, що письменники, також як і художники, повинні отримувати прибуток від своєї роботи. Взагалі творчість часто залишається без уваги. Люди йдуть на певні жертви, створюючи свої роботи, і якщо позбавити їх компенсації, вони можуть втратити творчий запал.

— У Вас є інші джерела доходу, крім написання романів?

— До того як мої романи почали публікуватися, я займалася винищенням шкідників, малярством, роздавала рекламу; була оператором кінопроектора і, нарешті, власником компанії з розробки брендів. Я думаю, що увесь цей досвід допомагає мені цінувати те, що я маю зараз.

— Ви вкладаєте гроші? Якщо так, у що? Якщо ні, чому?

— Я намагаюся інвестувати у творчість: книги, картини, театр, балет, бібліотеки. Для мене це важливо. Мистецтво дає сенс життя.

— Скільки грошей Вам необхідно, щоб відчувати себе щасливою?

— Я вважаю, дуже небезпечно пов`язувати щастя і фінансове благополуччя. Якщо ви в змозі забезпечити себе і у вас є що поїсти — це вже добре. Якщо ви можете забезпечити себе своєю творчістю — це талант.

— Як Ви вважаєте, комерційний успіх може нашкодити творчості? Наприклад, коли автор знаходиться на піку популярності, він починає писати тільки для кількості.

— Мені здається, читачі дуже легко розуміють, коли автор стає нудним. Я співчуваю таким письменникам, бо вони втратили зв`язок з тим, що любили найбільше в житті — розповідати історії, якими вони можуть пишатися.

— Якщо так, то як автор може уникнути цього?

— Як мені здається, кращий спосіб цього уникнути — це переконатися, що кожен раз, коли ти починаєш працювати над новою книгою, то робиш це з думкою, що вона стане кращою за попередню. Крім того, хороший редактор може допомогти тримати себе у формі. Мій редактор завжди каже мені коли я трохи здаю, останні 12 книжок вийшли завдяки нашій спільній праці.

— Що Ви думаєте про ціни на книжки? Вони повинні бути доступними для читачів, у яких мало грошей? Або навпаки, гарне видання повинно коштує дорого?

— У бібліотеках завжди повинен бути хороший фонд і вони повинні бути безкоштовними для людей. Бібліотеки — опора нашого суспільства. Для тих з нас, кому хочеться мати власний примірник, я думаю, ціна повинна бути прийнятною, але не занадто низькою, щоб видавці і автори могли отримувати прибуток. Видавнича справа — дуже ризиковий бізнес; видавцям потрібно отримувати прибуток для того, щоб мати можливість видавати нових талановитих авторів. Також, я думаю, що ціна на книги не повинна відноситься до категорії дуже дешевих, інакше пропаде цінність друкованого слова. Якщо б ціна на Мерседес була близько сотні доларів за одиницю, то скільки людей захотіли б придбати його, наприклад, за два роки? І як така низька ціна відобразилася б на якості автомобілів?..