Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Бернард Вербер

Бернард Вербер

Бернард Вербер народився в Тулузі у 1961 році. Почав писати у віці семи років. В університеті вивчав право, щоб шукати теми для майбутніх детективів. У 1982 році вступив до Вищої школи журналістики. Саме того часу відкрив для себе Айзека Азімова, Філіпа Діка й Герберта — письменників, які багато у чому сформували його світогляд і спонукали до звернення до жанру, який традиційно вважався вотчиною англійців: поєднанню елементів наукової фантастики, пригодницького роману й філософського есе. У 1983 році здобув премію фонду News як кращий молодий репортер за репортаж про вид мурах, що мешкають на Березі Слонової Кістки. Потім 7 років працював у журналі «Нувель обсерватер» — писав статті на наукові й науково-популярні теми: про космос, медицину, штучний інтелект, соціологію. Потім вступив на Вищі курси сценаристів. Перша книга з трилогії про мурах «Муравьи», яку Вербер почав створювати у 16 років, вийшла друком у 1991 році, в мить зробивши письменника знаменитим. Проте, шлях до успіху був тернистий: шість років Вербер приходив до редакцій і всюди одержував відмови, навіть видавництво «Албен Мішель» перед тим, як прийняти рукопис, відкидала її двічі.

Попри читацький успіх, критика проігнорувала дебют. Ситуація трохи змінилася після виходу роком пізніше продовження «День муравья», перекладеного 33 мовами; ця книжка здобула Гран-прі читачів журналу «Elle». З’явилася навіть комп’ютерна гра про те, як мурахи будують паралельну цивілізацію. Пізніше з’явився завершальний цикл трилогії — «Революция муравьев» (1996).

У 1993 році Вербер публікує «Энциклопедию относительного и абсолютного знания», в якій наукові відомості перемішані з вигадкою, фізика з метафізикою, математика з містикою. Після фантастики Вербер звертається до міфології та езотерики. У 1994 році він публікує роман «Танатонавты» про смерть і потойбічний світ, 1997 року — «Книгу путешествий», присвячену техніці самогіпнозу. Цілком несподіваною для читачів стала книга «Отцы наших отцов» (1998), яку можна назвати антропологічним детективом. І, нарешті, 2000 року з’явилося продовження «Танатонавтов» — «Империя ангелов». У 2004 році виходить перша книга однойменної трилогії — «Мы, боги» про подальші пригоди Мішеля Пенсона, головного героя книжок «Танатонавты» й «Империя ангелов». У 2005 році виходить друга книжка трилогії — «Дыхание богов».

Проте, попри величезний читацький успіх, Вербер так і не здобув визнання французької критики. Останні роки він свідомо пристосовує публікації до 1 жовтня — періоду присудження більшості престижних французьких премій, ніби кидає всім виклик: не потрібні мені ваші регалії, мої книжки і так розповсюджуються сотнями тисяч.

2006 року у Франції вийшла короткометражна екранізація роману «Наши друзья, Люди», сценаристом до якої був сам Вербер.