Закрити
Відновіть членство в Клубі!
Ми дуже раді, що Ви вирішили повернутися до нашої клубної сім'ї!
Щоб відновити своє членство в Клубі — скористайтеся формою авторизації: введіть номер своєї клубної картки та прізвище.
Важливо! З відновленням членства у Клубі Ви відновлюєте і всі свої клубні привілеї.
Авторизація для членів Клубу:
№ карти:
Прізвище:
Дізнатися номер своєї клубної картки Ви
можете, зателефонувавши в інформаційну службу
Клубу або отримавши допомогу он-лайн..
Інформаційна служба :
(067) 332-93-93
(050) 113-93-93
(093) 170-03-93
(057) 783-88-88
Якщо Ви ще не були зареєстровані в Книжковому Клубі, але хочете приєднатися до клубної родини — перейдіть за
цим посиланням!
УКР | РУС

Крэйг Ларсен

Крейг Ларсен - «Мания»
Уривок з роману
Крэйг Ларсен

«Манія» — це дебютний роман Крейга, психологічний трилер про чоловіка, який намагається впоратися з самим собою, у міру того, як світ довкола нього рушиться. Крейг підписав контракт на дві книги з Kensington Books в листопаді 2008 р. Зараз він працює над своїм другим трилером, який, за його словами, є ще темнішим, ніж «Манія». Крейг Ларсен закінчив U.c. Berkeley and Columbia Law School. Він — батько-одинак, живе в Північній Каліфорнії, штат Нью-Йорк, і Європі. Є членом the Mystery Writers of America and International Thriller Writers.

Ось, що Крейг думає про:

- роботу юристом:
Слід пам`ятати, що минуле – це неначе спроба поглянути на інший бік свого життя. Поглянемо. Закінчуючи перший курс law school at Columbia, я знав, що не працюватиму юристом. Але на той час у мене вже було таке почуття студентського боргу, що у мене не було іншого виходу, окрім як довичтися ще три роки. Один з викладачів говорив нам, що ми отримуємо не диплом, а «право на друкування грошей». Відмітьте: це були 1980-і рр., Нью-Йорк. У якійсь мірі, він був правий. Я зробив помилку послідувавши за грошима, спочатку для того, щоб розрахуватися з боргами. Довгий час я згадував самого себе. Одного дня я прокинувся і зрозумів, що я дуже сильно змінився, переставши бути тією людиною, якою був раніше. Я не вибирав творчість. Власне кажучи, я ніколи не переставав писати. Я просто прийняв рішення не займатися нічим, окрім творчості. Моє прозріння остаточно сталося ще декілька років опісля. Я не просто хотів писати. Я хотів писати твори, які захотіли б прочитати інші люди. От і все, що я пам`ятаю про це.

- «темних» романах:
Я хотів, щоб «Манія» (як і наступний мій роман) була чесним твором. Я не ставлю собі за мету створення якої-небудь ефектності. Я хочу писати правду таку, яку я її знаю. Те, що робить ці книги «книгами», — це, я так думаю, надзвичайні ситуації, описані в них. Скільки людей бачили смерть своїх братів? В деякій мірі, смерть Сема можна розглядати як алегорію. У міру того, як Нік прокладає свою дорогу в житті, він повинен звільнитися від свого брата – іншими словами «убити» його. Але я пишу не трактат. І навіть не байку. Я пишу трилер. І як письменник я хотів зробити це так, щоб ця надзвичайна ситуація здавалася реальнішою і чеснішою, такою, якою я створив її в своїй уяві. Я не хотів, щоб Сем був всього лише пішкою в шаховому поєдинку. Я також хотів написати про чисто примітивні емоції. Наприклад, в стосунках Ніка і Сема мене цікавлять крихітні частинки піску, які поступово виводять з ладу цілий механізм. Ідеальна пастка була б нецікавою — так само, як і несподіваний вибух. Цю історію роблять цікавою видимі і невидимі аспекти взаємин між братами – від дружби і братерства до ревнощів суперників.

- своїх любимих письменників:
Ви маєте на увазі, окрім тих чотирьох, яких я цитував? Stieg Larsson – прекрасний письменник. Але мені здається, це не те, що ви мали на увазі. У будь-якому випадку, він зараз не пише. В даний час лише видають його твори, написані перед його раптовою смертю. Дайте подумати. Я багато чому навчився у багатьох письменників. Від Dennis Lehane я дізнався що сюжет – це персонажі, а персонажі – це сюжет. Від John Grisham – що малюнок може розказати вам більше, ніж пояснення. Від Tana French – що не кожен вільний кінець слід затягувати у вузол. Ви б здивувалися, якби я сказав, що моїм улюбленим письменником з тих, хто зараз пише, є Стівен Кинг? Він захоплює нас, вигадуючи тисячі різних способів, щоб описати себе нам. В цей же час він шар за шаром відкриває людську душу і культуру. Найбільша до Мак Дональдсу, а наші діти зростають разом з телебаченням, в той час, як у Шекспіра не було зубної щітки. Двісті років опісля вчені почнуть сперечатися з приводу значення окремих слів Стівена Кінга. Але все-таки, правду кажучи, моїм героєм є J.d. Salinger.

- анотаціях:
Анотації до моїх книг пишуть четверо прекрасних письменників. Я багато що дізнався від кожного з них, а їх згода «позичити» свої імена для моєї першої книги просто приголомшила мене. Днями я зустрів Lee Child і спробував подякувати йому. Я вручив йому екземпляр своєї книги – в поспіху забув, правда, підписати! Закінчилося все тим, що він купив мені пиво. Я хотів показати йому, як багато для мене означає його щедрість, але він не дав мені можливості виразити свою вдячність. Замість цього він сказав мені, що він дякує мені за те, що я написав гарну книгу. Це дуже вражаюча людина! Так само було і з Harlan Coben, коли я спробував подякувати йому – він розповів мені дуже кумедну історію. Вона зводиться до того, що дерева не особливо шумлять, коли падають в лісі.

- рекламному ролику «Мании»:
Цей ролик був створений фантастичною групою під ім`ям Expanded Books. Це незвичні професіонали і творчі особи, і мені було дуже весело працювати з ними. Я розробив план 30-секундного ролика, а вони зробили все інше. Мені також пощастило знайти потрібних акторів. Я хотів, щоб особи Ніка і Сари були нечіткими, оскільки я не хотів нав`язувати своїм читачам певні образи. Як тільки я побачив цих двох акторів, я відразу ж проникся до них симпатією, як до своїх персонажів. Переляканий погляд Ніка в дзеркалі просто прекрасний, а від загадкової посмішки Сари у мене по шкірі біжать мурашки.

- подальша моя творчість:
Я вже закінчив другу книгу. Мені вона дуже подобається. Це ще одна окрема історія про чоловіка, який підозрює свою дружину в зраді, – більше я поки що нічого не скажу. В даний час я працюю над третьою книгою. Я сподіваюся, що з кожною книгою я відточуватиму свою майстерність. Читачі заслуговують на те, щоб прочитати книгу, яка перенесе їх туди, де вони ще не були.

Сайт автора: craiglarsen.net. Тут ви можете знайти відео, інтерв`ю, цитати, біографію і новини.